Dani tehničke ispravnosti

Vlasnici motora i mopeda, sljedeći tjedan svoje ljubimce odvedite na besplatan pregled

Cilj je preventivno kontrolirati ispravnost vozila kako bi ono sigurno sudjelovalo u prometu.

08:56h
0
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021. naziv je preventivno-sigurnosne akcije nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda koja će se provoditi od ponedjeljka 3. svibnja do subote 8. svibnja u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.

– Kao što nam je svima poznato, motocikli i mopedi su, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu. Dolaskom ljepšeg vremena svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila – poručuje policija.

Cilj je, ističu, preventivno kontrolirati ispravnost vozila kako bi ono sigurno sudjelovalo u prometu, odnosno kako bi se izbjegle prometne nesreće do kojih dovodi neispravnost motocikala i mopeda. Vlasnici se uključuju dobrovoljno, no besplatni pregled neće zamijeniti redovni tehnički pregled, odnosno, kako zaključuje policija, “od ove akcije izuzeta su vozila za koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije postoji zakonska obveza provesti tehnički pregled i registraciju.”