STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Vlasnik doma u Legradu lagao o broju štićenika, ima ih više no što se mislilo, čekaju se rezultati

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske.

09:49h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su tri osobe na području Koprivničko-križevačke županije proglašene zdravima, odnosno oporavljene su od SARS – CoV-2 virusa. Trenutno je 19 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju su tri osobe. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 229 slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se nalazi 179 osoba.

Tijekom dana očekuju se i nalazi izuzetih uzoraka osoba smještenih u objektu s područja općine Legrad u kojem je inspekcija Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provela nadzor te utvrdila kako se u spomenutom objektu nalazi 36 korisnika te četiri zaposlenika, što je deset osoba više u odnosu na dan ranije i podatke koje je vlasnik objekta neistinito prikazao.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – navodi županijski Stožer.

čitam...