svaka čast

Vlasnik restorana Royal iz Kloštra Podravskog dobitnik Plakete Zlatne ruke s pisanim priznanjem

Na sajmu Viroexpo 2016. dobitnik je tri zlatna odličja za najbolje vino.

14:02h
0
Foto: Matija Gudlin
Ivica Koren i Matija Patačko // Foto: Matija Gudlin

Na prijedlog Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Udruženja obrtnika Đurđevac, Ivan Koren iz Kloštra Podravskog, vlasnik restorana Royal dobio je Plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem.

Nagradu je dobio zbog dugogodišnjeg uspješnog vođenja obrta, preko 27 godina. Uz veliki broj zaposlenika, kroz njegov restoran prošao je i veliki broj naučnika, koji su u ovom okruženju zavoljeli svoja zvanja. Ivan Koren u svojem obrtu promovira autohtonu i tradicijsku hranu podravskog kraja, te je po tome poznat daleko van granica Koprivničko križevačke županije, što dokazuje veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

Uz restoran, koji se nalazi u centru Kloštra Podravskog, posjeduje i vinski podrum s kušaonicom vina u Vili Ančici, objektu nedaleko Kloštra Podravskog. Uz sve obaveze, Ivan Koren je aktivni član Skupštine Udruženja obrtnika Đurđevac te svojim angažmanima pridonosi radu Udruženja. Član je Ceha ugostitelja i turističkih djelatnosti Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije. Zajedno sa suprugom, kontinuirano radi na poboljšanjima te na uvođenju novih ponuda u svoj restoran te time pridonosi kvaliteti ugostiteljske usluge u svojem mjestu, ali i cijelom podravskom kraju. Na sajmu Viroexpo 2016. dobitnik je tri zlatna odličja za najbolje vino.

Na Svečanoj akademiji koja je bila pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović bili su nazočni ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i drugi brojni gosti iz zemlje i inozemstva.

Na Svečanoj akademiji i dodjeli nagrada nazočni su bili predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić i tajnica Udruženja obrtnika Đurđevac Željka Hasan.