Voditelj evaluacije projekata Citivas Dyn@mo posjetio Koprivnicu

20:26h
0
Foto: www.koprivnica.hr

Profesor Tom Rye, voditelj evaluacije projekata CIVITAS DYN@MO boravio je u radnoj posjeti Koprivnici 14. i 15. listopada. Tom prigodom s lokalnim partnerima u projektu procijenio je dosadašnji tijek projekta te sudjelovao u razradi daljnjih aktivnosti.


Rad na izradi Plana održive gradske mobilnosti-SUMP bio je u središtu zanimanja te su razmatrane moguće mjere koje bi mogle proizaći iz budućeg plana te mogućnosti njihove implementacije. Što se tiče razrade plana javnog prijevoza, predloženo je ispitivanje mogućnosti za uvođenje dvije pokusne linije koje bi povezale područje Kampusa sa središtem grada, trgovačkim centrom i Starigradom te područje Vinice sa središtem grada. Konačna odluka će ovisiti o dugoročnoj procjeni troškova ove usluge i mogućnosti za njeno trajno financiranje.

Sastanku je nazočio i prof dr Vladimir Šimović, prorektor za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever, s kojim je dogovoren daljnji tijek rada na kurikulumu planiranja čistog gradskog prijevoza. U provođenju ove mjere Grad Koprivnica surađivat će sa Sveučilištem Sjever i drugim sveučilištima iz partnerskih gradova.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...