Voditelj Hrvatskih cesta zadovoljan: “Novi cestovni projekti povećat će sigurnost prometa”

10:17h
0
Izgradnja trećeg traka na uzbrdici kod Sokolovca trebala bi završiti do kraja listopada // foto: kckzz

Voditelj ispostave Hrvatskih cesta u Varaždinu, Stjepan Marković, u utorak je posjetio Koprivničko-križevačku županiju, gdje je u pratnji župana Darka Korena obišao dva važna cestovna projekta. Prvi je rotor na koprivničkoj zaobilaznici, koji je prije nešto manje od mjesec dana otvoren, a drugi je treća prometna traka na uzbrdici Velika Mučna – Sokolovac, koja se ovih dana ubrzano radi.

U realizaciji ovih projekata, koji će uvelike olakšati promet na dvjema državnim cestama, surađuju Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste, a prilikom obilaska, Marković je iskazao zadovoljstvo, prije svega rotorom, koji će kako kaže, sigurno povećati sigurnost prometa.

– S novim rotorom izuzetno smo zadovoljni jer znamo da je to mjesto bilo okarakterizirano kao crna točka. On je napravljen za svega 40-ak dana i njime će se sasvim sigurno povećati sigurnost prometa – istaknuo je Marković. Podsjetimo, vrijednost rotora na križanju Starogradske i koprivničke zaobilaznice iznosila je otprilike 1,1 milijuna kuna.

Što se tiče uzbrdice kod Sokolovca, koja se nalazi na državnoj cesti  D41, projekt za izgradnju trećeg traka započet je još davne 2003. godine, no on se počeo realizirati osam godina kasnije.

– Riječ je o lokaciji koja je isto tako zadavala velike probleme jer su kamioni i autobusi tamo često usporavali promet. Taj projekt započet je još 2003. godine i tada se krenulo sa pripremama jer je trebalo osloboditi određeno zemljište. Čitav projekt se radio u sklopu tzv. izvanrednog ili pojačanog održavanja i ove godine napokon smo došli do toga da smo mogli ući u radove – pojasnio je voditelj Hrvatskih cesta.u pratnji župana Korena, Marković je obišao i novi rotor na koprivničkoj zaobilaznici // foto: kckzz

Taj kompletan projekt, u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, financiraju Hrvatske ceste. Radovi na izgradnji treće trake započeli su 24. Kolovoza i trajat će otprilike 60 dana.

Također, Marković je napomenuo kako se u budućnosti mogu očekivati radovi na obnovi državne ceste od Koprivnice do Kloštra Podravskog, jer kako je i sam rekao, ta cesta zbog velikog prometa jednostavno mora doživjeti obnovu.