SPK RITAM KOPRIVNICA

Voditelji plesnih klubova nezadovoljni zabranom Stožera, A. Šestak Krog: Ne možemo raditi u svojoj dvorani, a sve je kontrolirano

Naglasila je kako bi plesačice i plesači trebali uskoro nastupiti na državnim prvenstvima, ali posljednjih mjeseci nisu samostalno, pa tako ni u paru, imali priliku trenirati.

16:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Udruga Glas poduzetnika ovoga tjedna od Stožera civilne zaštite RH zatražila je dopuštenje za rad sportsko-rekreativnih plesnih klubova. Kako im djelovanje nije dozvoljeno, tako su iskazali nezadovoljstvo, usporedivši situaciju s onom, primjerice, teretana i fitness centara čija su vrata otvorena, kao i ona shopping centara.

– Što je još zanimljivije, plesne aktivnosti održavaju se u drugim sektorima kojima ples nije primarna djelatnost – naveo je Glas poduzetnika u priopćenju koje prenosi tportal.hr.

Time, kažu, žele prikazati “nelogičnost zabrane rada sportsko-rekreativnih plesnih klubova.”

– Smatramo da je nejasna odluka kojom je bračnim parovima dozvoljeno ići na bazen ili voziti se u taksiju, ali im nije dozvoljeno plesati u plesnoj školi ili klubu. Osim toga, djeci je dopušteno druženje u parkovima i rođendaonicama, ali ne i u plesnim školama – dodali su.

Ne možemo ni u svojoj dvorani, u kojoj je sve kontrolirano, kaže predsjednica SPK-a Ritam Koprivnica.

Komentar smo potražili u Sportsko-plesnom klubu Ritam Koprivnica, čija je predsjednica Anita Šestak Krog razočarana situacijom.

– Očigledno postoje dvostruka mjerila, jedni mogu, drugi ne. Djeca su zakinuta za sport i rekreaciju. U ožujku smo, prije novih mjera, radili u izrazito malim, stalnim grupama. Naši se članovi nisu miješali. Ali, ne, ne može ni na taj način – kaže A. Šestak Krog.

Naglasila je kako bi plesačice i plesači uskoro trebali nastupiti na državnim prvenstvima, s time da posljednjih mjeseci nisu samostalno, pa tako ni u paru, imali priliku trenirati.

– U ožujku nam nisu radile sve grupe, već samo jedan dio. Otprilike, 70 posto nije radilo, a 30 posto jest – dodaje.

Napomenula je kako ne koriste školske dvorane, već se treninzi i tečajevi odvijaju u dvorani koju iznajmljuju u Donjem Banovcu u Koprivnici.

– Ne možemo raditi ni u svojoj dvorani, u kojoj je sve kontrolirano. Vodili smo evidenciju, mjerili temperaturu, sve. Ali, sada ne možemo ni tako – razočarana je predsjednica.

Pandemija koronavirusa dio je naših života gotovo otpočetka 2020. godine.

– Od ožujka naši sportaši jedino rade kondicijske treninge na otvorenom. Djeci je bitan ples, treninzi kojih sada nema. Dio njih gubi motivaciju jer, na primjer, nema natjecanja. A u Bosni i Hercegovini, Srbiji ili Italiji ima natjecanja. Kako ići na natjecanja ako se ne pripremaju? – govori A. Šestak Krog.

Dosad su, priča nam, uspješno proživjeli situaciju. Ipak, prema njezinim riječima, zabrinutost raste.

– Motivacija pada. Nemamo velik gubitak članstva, ali nemamo društvene tečajeve. Funkcioniramo s 30 posto kapaciteta – zaključuje.