NOVI IZAZOVI

Vojakovačka Viktorija neočekivano ušla u Prvu ŽNL, promijenili trenera i doveli pojačanja, Bastašić: Potajno smo se nadali takvom ishodu

S pripremama su krenuli već u petak. Prije prvenstvenih obaveza odradit će šest prijateljskih utakmica koje su uvijek od iznimne važnosti, posebice za ekipu kao što je Viktorija, koja prolazi određene promjene.

12:30h
0
Nk Omladinac - Nk Viktorija
Foto: Ivan Brkić

Kako se kaže, treća sreća. U slučaju nogometaša Viktorije Vojakovac, sretnim se ponovno pokazao upravo broj tri. Naime, s te su pozicije Druge ŽNL protekle sezone, kao i prije nekoliko godina, izborili plasman u viši rang natjecanja, odnosno Prvu ŽNL. Povijest se ponavlja.


– Radosno smo dočekali vijest o odlasku u Prvu ŽNL. Potajno smo se nadali da bi mogao ići i trećeplasirani – otkriva predsjednik Viktorije Nebojša Bastašić.

Naravno, iskorak zahtjeva ulaganje u kadar. Tako je klub iz Vojakovca doveo Sokača i Posavca. Kao najveće pojačanje, pak, čelni čovjek kluba smatra ostanak svih ostalih igrača koji su se izborili za vrh drugog razreda županijskog nogometa.

– Cijela ekipa ostala je na okupu, što je naš glavni adut. Većinom domaći dečki koji dugo igraju zajedno, poprilično smo uigrani – smatra.

Bastašić napominje kako će već nakon jesenskoga dijela imati jasniju sliku je li trenutni sastav bio dovoljan. Uz to, spomenuo je kako pregovaraju s igračem s bjelovarskog područja, ali za sada ništa nije stotinu posto definirano.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Promijenili su trener, a cilj je jasan

Trener Mario Žunić, koji je vodio klub prošle sezone, napustio je klupu, a zamijenio ga je Mario Srbljinović. Zašto je došlo do promjene, objasnio je Bastašić.

– Žunić je zbog poslovnih obaveza i lakših problema sa zdravljem rekao da neće moći kvalitetno odraditi dužnost. Nije si htio nametati tu obvezu, morali smo tražiti drugo rješenje. Srbljinović je stalno u blizini kluba, poznajemo ga od malena, a neki su i igrali s njim. Upoznat je s mogućnostima svakoga igrača – objasnio je.

S pripremama su krenuli već u petak. Prije prvenstvenih obaveza odradit će šest prijateljskih utakmica koje su uvijek od iznimne važnosti, posebice za ekipu kao što je Viktorija, koja prolazi navedene promjene.

– Plan nam je ostati u ligi te se plasirati između osmoga i desetoga mjesta. Time bismo bili iznimno zadovoljni, uzevši u obzir jačinu lige i činjenicu da se klubovi stalno pojačavaju – zaključio je Bastašić.

čitam...