BLAGDANSKO VRIJEME

Volonteri Caritasa posjetili stare, bolesne i potrebite Kalinovčane

U vrijeme korizme sve do Cvjetnice, u crkvi se sakupljala hrana i kućne potrepštine.

12:28h
0
Ilustracija // Foto: Općina Kalinovac

Volonteri Caritasa župe Kalinovac i ove su godine posjetili svoje stare, bolesne i potrebite župljane.


U vrijeme korizme sve do Cvjetnice, u crkvi se sakupljala hrana i kućne potrepštine, a sve to namijenjeno je potrebitim župljanima. Tako su ovaj puta posjetili šest obitelji kojima su doneseni veliki paketi namirnica i 11 obitelji kojima su nosili manje poklon pakete kao znak pažnje. U svaki od 17 paketa dodali su uskrsne čestitke koje su izradila djeca Dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac sa svojim tetama, a koji su i dalje partneri u realizaciji ovakvih akcija.

Ovom akcijom u blagdansko vrijeme željeli su ukazati na svoju društveno-socijalnu ulogu. Cilj je potaknuti i ostale udruge i mještane župe Kalinovac, a i šire, na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima.

Predsjednica Društva sv, Luke Ljubica Račan zahvalna je Dječjem vrtiću Bubamara na izradi uskrsnih čestitki te svim članovima Caritasa koji su svoje slobodno vrijeme odvojili i obišli potrebite župljane i bolesnike. Svojim su dolaskom u kuće ljudi unijeli mali dio uskrslog te radost, veselje i mir Božji koji bi svi u ove Uskrsne dane trebali imati.

čitam...