Profesionalizacija kadra

Volonterski Centar Koprivnice novim vodstvom širi opus djelovanja i dostupnost

Vođenje ureda preuzela je Koprivničanka Petra Travinić, inženjerka multimedijske i grafičke tehnologije, koja je zadovoljila sve kriterije potrebne za preuzimanje radnog mjesta. Nova voditeljica ima dugogodišnje iskustvo volontiranja u različitim organizacijama civilnog društva, udrugama nezavisne kulture te osobito u projektima vezanih uz razvijanje kulturne scene grada te je završila edukaciju za koordinatore volontera.

11:51h
0

Nakon stanke i privremeno zatvorenog ureda centra izazvanog dugotrajnim bolovanjem bivše voditeljice centra, 8. studenoga 2017. godine ured Volonterskog Centra Koprivnice ponovo je otvorio svoja vrata za volontere i organizatore volontiranja.

Projekt koji Udruga Kopriva provodi od prosinca 2014. godine nastavlja svoj rad uz dobivenu podršku za jednogodišnje projekte lokalnih volonterskih centara u 2017. godini. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od 70.000,00 kn, na temelju čega je Udruga Kopriva bila u mogućnosti zaposliti osobu u Udruzi, voditeljicu Volonterskog Centra Koprivnice. Projektu također partnerstvom i sufinanciranjem pomaže Grad Koprivnica u vrijednosti od 7.000,00 kn.

Vođenje ureda preuzela je Koprivničanka Petra Travinić, inženjerka multimedijske i grafičke tehnologije, koja je zadovoljila sve kriterije potrebne za preuzimanje radnog mjesta. Nova voditeljica ima dugogodišnje iskustvo volontiranja u različitim organizacijama civilnog društva, udrugama nezavisne kulture te osobito u projektima vezanih uz razvijanje kulturne scene grada te je završila edukaciju za koordinatore volontera. Svojim znanjem iz vizualne kulture i dizajna doprinijela je stvaranju identiteta različitih kulturnih manifestacija u gradu, osobito u domeni nezavisne kulture.

Volonterski Centar Koprivnice ovom profesionalizacijom kadra može ponuditi kvalitetniju suradnju, što uključuje širi opus djelovanja, te veću dostupnost kako ureda, tako i usluga koje Centar nudi.

Radit će se na razvoju, ažuriranju i održavanju baze podataka, takozvana Burza volontera, koja će uskoro biti dovršena i imati posebno mjesto na budućem web portalu Volonterskog centra Koprivnice, koji je financiran od strane Koprivničko-križevačke županije sa 4.000,00 kn, te će biti dostupna svim korisnicima.

Nadalje, krajem ove i početkom sljedeće godine planiraju se edukativne prezentacije u srednjim školama na temu Mogućnosti volontiranja za srednjoškolce. Uz to što se želi osvijestiti mlade o vrijednostima volontiranja, tim predavanjima želi se upoznati što veći broj srednjoškolaca s konceptom volontiranja, gdje se sve može volontirati i koji su zakonski okviri volontiranja maloljetnih osoba. U veljači 2018. planira se prezentacija o volontiranju u područnim školama, a u svibnju 2018. i prezentacija na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Prije ljeta 2018. građane će se informirati i potaknuti na volontiranje prezentacijom Gdje volontirati kroz ljeto?

Po drugi puta u samostalnoj organizaciji provest će se dodjela nagrada za najbolje volontere Zlatni vol, manifestacija koja će se održati u veljači 2018., veliki događaj za Centar jer se mogu motivirati postojeći volonteri, ali i potaknuti potencijalni korisnici u uključivanje neke vrste društvenog angažmana.

Od narednog tjedna u uredu Centra bit će dostupno novo izdanje volonterskih knjižica, a osim ukratko opisanog programa, Centar će pojačano raditi na partnerstvu s organizacijama, težiti promoviranju volontiranja kroz edukacije i radionice, te svakako biti otvoren za sve prijedloge, ideje ili pitanja.

Radno vrijeme ureda Volonterskog centra Koprivnice: ponedjeljkom i petkom od 8 do 15 sati, srijedom od 13 do 19 sati. Ured se i dalje nalazi u Domu Mladih Koprivnice, u svom prvotnom prostoru (RUMKo) u koji se ulazi iz atrija DMKC.