Vozač mopeda smrtno stradao u naletu na traktorsku prikolicu u Kunovec Bregu

07:50h
0

090910ill-mU utorak nakon 21 sat u Kunovec Bregu kraj Koprivnice dogodila se prometna nezgoda u kojoj je smrtno stradao vozač mopeda Krešimir Matijašić (39).

Nesretni se mopedist kretao mopedom marke Malaguti Koprivničkom ulicom u smjeru Koprivnice. Ispred kućnog broja 112 desnim bočnim dijelom mopeda udario je u stražnju stranu neregistrirane i tehnički neispravne prikolice priključene na traktor marke Zetor, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao vozač Z. B. (50).

Policija je izvijestila kako mopedist nije držao potrebiti sigurni razmak. Nakon sudara je Matijašić pao na kolnik i udario tijelom u stražnji dio prikolice. Zadobio je tjelesne ozljede radi kojih je kolima hitne medicinske pomoći prevezen u koprivničku Opću bolnicu, gdje je preminuo 45 minuta nakon ponoći.

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici Postaje prometne policije Koprivnica. U svezi prometne nesreće slijedi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, kao i podnošenje optužnog prijedloga protiv Z.B. u domeni njegove prekršajne odgovornosti, stoji u policijskom priopćenju.

čitam...