Pojačani nadzor prometa

Vozač divljao po naselju s gotovo 150 na sat, najpijaniji biciklist održavao ravnotežu s tri promila

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 303 vozača, od čega 37 mladih vozača i 12 vozača mopeda i motocikala.

14:56h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U razdoblju od 15 sati 14. srpnja do 6 sati 17. srpnja Policijska uprava koprivničko – križevačka provela je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja, mladih vozača i vozača motocikala.

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 303 vozača, od čega 37 mladih vozača i 12 vozača mopeda i motocikala.

Utvrđeno je 106 prometnih prekršaja, o čega 31 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u nedjelju u 13.12 sati kada se vozač osobnog automobila u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj kretao brzinom od 144 kilometara na sat, iako je najveća dopuštena brzina kretanja u rečenoj ulici prometnim znakom ograničena na 80 kilometara na sat.

Utvrđena su 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 00.05 sati u Starogradskoj ulici u Starigradu kada je 28-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,96 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je da je šest mladih vozača počinilo prometne prekršaja, odnosno da je 16 posto nadziranih mladih vozača bilo u prekršaju. Mladi vozači počinili su dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola u koncentraciji do 0,50 promila, dva prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, te prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa i upravljanja tehnički neispravnim vozilom.

Vozači mopeda i motocikala počinili su četiri prekršaja – upravljanje pod utjecajem alkohola (mladi vozač), neposjedovanje vozačke dozvole, te dva nekorištenja zaštitnih motociklističkih kaciga.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama nije bilo vozača mopeda i motocikala, niti su vozači koji su sudjelovali u prometnim  nesrećama bili pod utjecajem alkohola. Jednu nesreću izazvao je mladi vozač osobnog automobila.

U narednom razdoblju Policijska uprava koprivničko – križevačka provoditi će ciljane nadzore kako bi se stanje sigurnosti u cestovnom prometu održalo povoljnim.


Loading...