PA DOKAD VIŠE

Vozači pod utjecajem alkohola sudjeluju u svakoj trećoj prometnoj nesreći

06:30h
0

Neodgovorni vozači u kombinaciji s “čašicom” sudjelovali su u svakoj trećoj prometnoj nesreći, kojih je prošle godine bilo četiri posto više, a veći je i broj stradalih u prometu.

U prošloj godini Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je smanjenje kriminalnih aktivnosti svih vrsta za osam posto. Broj od 1320 kaznenih djela i dalje je na razini prethodnih godina, dok je razriješenost slučajeva 80 posto, rečeno je na predstavljanju sigurnosnih pokazatelja u 2015. godini.

– Prošle godine zabilježen je i manji broj nasilja u obitelji, bez teških kaznenih djela. Također je u padu broj prekršaja remećenja javnog reda i mira, no ono što je zabrinjavajuće je alkohol koji je prisutan u svakom drugom slučaju – rekao je načelnik Policijske uprave Marijan Kirin.

Marijan Kirin // Foto: Goran Generalić
Marijan Kirin // Foto: Goran Generalić

Alkoholu ovdje nije kraj. Neodgovorni vozači u kombinaciji s “čašicom” sudjelovali su u svakoj trećoj prometnoj nesreći, kojih je 2015. bilo četiri posto više, a veći je i broj stradalih u prometu.

– Poginulo je 13 osoba i to šest više nego godinu prije. S obzirom na učestalu pojavu alkoholiziranih vozača, policija će poduzimati ciljane represivne aktivnosti usmjerene na alkohol, ali i na mlade vozače čiji udio je 17 posto u broju prometnih nesreća – najavio je Kirin.

čitam...
Loading...