PRETJERALI SU

Vozači tijekom vikenda rušili rekorde, jedan u brzini vožnje, a drugi promilima u krvi

Kao i svakoga vikenda, županijska Policijska uprava istaknula je rekordere.

08:32h
0
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Protekli je vikend zabilježeno šest prometnih nesreća na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Uzroci su bili brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, ne postupanje s prometnim znakovima, nepropisno kretanje cestom i nepropisno parkiranje. Jednu od nesreća izazvao je mladi vozač pod utjecajem alkohola.


Sankcionirano je 118 prometnih prekršaja, od čega se 14 odnosi na upravljanje pod utjecajem alkohola, a njih 43 vezano je uz prekoračenje dopuštene brzine. Kao i svakoga vikenda, županijska Policijska uprava istaknula je rekordere.

Najveća brzina zabilježena je u nedjelju, u 13.33 sati, u Kenđelovcu. Umjesto vožnje do 70 kilometara na sat, koliko je ondje prometnim znakom određeno, muškarac se automobilom kretao 108 na sat. U Ulici Ljudevita Gaja u Križevcima postavljen je rekord glede najveće koncentracije alkohola, i to kod 41-godišnjeg vozača automobila koji je u 20.35 sati imao 2,79 promila alkohola u krvi. Uhićen je i smješten u policijske prostorije do otrježnjenja.

čitam...