ah taj alkohol

Vozačica (50) slavila Martinje pa iza ponoći napuhala skoro tri promila. Trijeznila se na policiji

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, u 14.13 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu.

13:55h
0
Prometna nesreća
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Tijekom „drugog Martinjskog“ vikenda, od 13. do 16. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke dogodilo se pet prometnih nesreća.


Tri prometne nesreće s materijalnom štetom izazvali su vozači koji su napustili mjesto događaja, ali su radom policijskih službenika pronađeni i sankcionirani.

Izvršen je nadzor 353 vozača, od čega je njih 29 vozilo pod utjecajem alkohola, a zabilježen je 71 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, u 14.13 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu. Vozač je upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 124 kilometara na sat, iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je pak u nedjelju u 0.35 sati, u Krešimirovoj ulici u Starigradu kraj Koprivnice, kod 50-godišnje vozačice. Ona je vozila automobilom pod utjecajem alkohola od čak 2,81 promila. Vozačica je bila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu i smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Iz policije ističu i zaticanje 54-godišnjeg vozača koji je u subotu u 21.35 sati, u Brezju Miholečkom, zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila. Vozač je bio uhićen.

 

čitam...