Vikend na cestama

Vozili prebrzo, pijani i oduzimali prednost

13:13h
0
Najviša količina alkohola izmjerena je kod bicikliste s područja Đurđevca
Ilustracija // Foto: arhiva

I tijekom proteklog vikenda, unatoč apsolutnoj zabrani upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, iz prometa su zbog toga isključena tri mlada vozača.

Tijekom vikenda na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a tri osobe lakše ozlijeđene.

Nesreće su zabilježene radi oduzimanja prednosti prolaska i neprilagođene brzine

Sankcionirao je 108 prometnih prekršaja, od čega 32 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 22 prekršaja upravljanja  nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 12.55 sati u Dravskoj ulici u Podravskim Sesvetama, kada je 60-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,80 promila. Vozač je isključen iz daljnjeg prometovanja.

I tijekom proteklog vikenda, unatoč apsolutnoj zabrani upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, iz prometa su zbog toga isključena tri mlada vozača.

Najveća koncentracija utvrđena je u nedjelju u 5 sati u Ulici T. Smičiklasa u Križevcima, kod 22-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,25 promila.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je također nedjelju u 11.53 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 44 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometra na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

čitam...