Povratak tradicije

Vraća se KC liga, kreće deveta sezona, naslov brani Bimbo, Zalar: Liga bez briga proširena je na osam ekipa

Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je kako je Koprivnica grad sporta što je vidljivo po broju medalja i odličja koje mladi sportaši donose u Koprivnicu.

12:22h
0
Kc Liga presica
Foto: Ivan Brkić

U Caffe baru Loop održana je službena pressica uoči početka KC lige. Okupljenima su se obratili gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednica Zajednica sportskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević, te Tomislav Zalar, predsjednik koprivničke udruge za rekreativni sport.


U subotu započinje deveta sezona KC lige, te je Zalar izrazio nadu da će podrška Grada biti izdašna kao i dosadašnjih sezona, a posebno sljedeće godine kada se igra jubilarna 10. sezona te se spremaju razna iznenađenja.

– Trajemo devet sezona, smataram da smo svojim trudom i radom zaslužili da nas prati publika, te bih se zahvalio svojim dečkima iz KURS-a bez kojih ovo ne bi bilo moguće, gospođi Stričević koja je prepoznala naš projekt prije devet godina, te gradonačelniku Jakšiću koji nas podržava – rekao je Tomislav Zalar.

Jasmina Stričević istaknula je činjenicu kako je u Zajednici sportskih udruga preko 70 udruga koje su izuzetno aktivne, te kako je sretna što je KC liga projekt koji je prepoznat na vrijeme. Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je kako je Koprivnica grad sporta što je vidljivo po broju medalja i odličja koje mladi sportaši donose u Koprivnicu.

Što se tiče tehničkih stvari, KC liga kreće na Martinje, 11. studenog, što je datum kojeg se organizatori pokušavaju pridržavati svake godine.

Kako je rekao Tomislav Zalar, ove godine neće biti ženske lige. Razlog je taj što je puno djevojaka registrirano u HNS-u, stoga nemaju pravo nastupa na KC ligi. Ipak, bit će dogovorene revijalne utakmice djevojaka kako bi i one osjetile ovogodišnju čar.

Kc Liga presica
Foto: Ivan Brkić

– Liga bez briga proširena je na osam ekipa, a nove ekipe su KURS, veterani Koprivnice te NK Romantičari. KC liga i ove godine brojit će 12 ekipa, a neće biti ispadanja. Planiramo do Zimske lige odigrati pet kola, a ostatak poslije – dodao je Zalar.

Ekipe koje će se natjecati u KC ligi ove godine su KKC PiXeL, NK Romantičari, Caffe Bar Active, Inducta ++, CB Golf, Protim-Mavik-Mesnica Martinjak, Klikaj.hr, Bimbo, CB “048”/U.Š.R.P.S., Sedma sila, Petgrad/OPG Radiček i Udruga za mali nogomet KC.

U Ligi bez briga igrat će Komunalac KC vode, Grad Koprivnica, KURS, HEP, NK Koprivnica, NK Romantičari, Odvjetnici i Profesori.

Naslov KC lige brani Bimbo. Ovogodišnji pobjednik dobit će umjetničku instalaciju Velimira Briškog.

čitam...