Prometne nesreće

Vremešni biciklisti nisu imali sretan vikend, dvojica se vozikali zebrom i pokosili su ih automobili

Protekli vikend nije bio naklonjen biciklistima u prometu, no da vam pravo kažemo, sudeći po onome što nam je dostavljeno iz policijske uprave Koprivničko-križevačke - nisu ni oni bili oprezni koliko su trebali biti.

08:40h
0
Prometna nesreća - auto na biciklisticu
Ilustracija (nema veze s događajem u tekstu) // Foto: Mario Kos

Protekli vikend nije bio naklonjen biciklistima u prometu, no da vam pravo kažemo, sudeći po onome što nam je dostavljeno iz Policijske uprave koprivničko-križevačke – nisu ni oni bili oprezni koliko su trebali biti.

Naime, u petak, 13. prosinca oko 15.30 sati, u Koprivnici je 34–godišnja vozačica Bilogorskom ulicom vozila VW koprivničke registracije, te se kretala u smjeru raskrižja sa Starogradskom ulicom. Uslijed nepropisnog kretanja, autom je udarila u bicikl kojim se pak preko obilježenog pješačkog prijelaza nepropisno kretao 75-godišnjak, a pritom je bio pod utjecajem alkohola od 1,01 promila. No, to ga nije zaustavilo, tako da je odmah potom i napustio mjesto događaja, ali pravda ga je snašla te je naknadno pronađen. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Naredni dan, u subotu 14. prosinca, oko 10.20 sati u Koprivnici, 64–godišnji vozač vozio se Ulicom Ante Starčevića u smjeru raskrižja s Kolodvorskom ulicom. Sa svojim Fordom koprivničke registracije, a zbog nepropisnog kretanja udario je u bicikl kojim se pak preko obilježenog pješačkog prijelaza također nepropisno vozio 74-godišnjak. Vozačima je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

čitam...