Dani kruha i zahvalnosti

Vrijedne ruke malih Molvaraca pomogle pospremati kukuruz

Sretni jer su pomogli i jer su po prvi puta osjetili ovu vrstu rada na poljoprivrednom gospodarstvu, učenici su se ponosno vratili u školu na svečani blagoslov kruha i plodova zemlje.

10:28h
0
Foto: arhiva

I ovoga listopada obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tim su povodom učenici 5.b razreda s razrednicom Marijom Halaček odlučili biti vrijedni pomagači.

Kod obitelji Lončar u Gornjoj Šumi pospremili su prikolicu kukuruza u koš. Tako su svoje školske klupe zamijenili radom u seoskom dvorištu, a umjesto knjiga i bilježnica u svojim su rukama imali vlažnu komušinu, trgali je i pospremali zlatne lati u koš.

Mnogima je to bilo prvi put da rade ovaj posao, iako žive na selu. Zato su najprije naučili kako se zovu predmeti koji ih okružuju, posjetili su krave, guske i pogladili konja, a zatim se primili posla. U tri školska sata ispraznili su veliku prikolicu i zapunili jednu stranu koša. Domaćini su bili prezadovoljni radom malih ruku.

Sretni jer su pomogli i jer su po prvi puta osjetili ovu vrstu rada na poljoprivrednom gospodarstvu, učenici su se ponosno vratili u školu na svečani blagoslov kruha i plodova zemlje. Životna lekcija bila je usvojena u potpunosti!

Loading...