NOVI TRENER

Vrijedni Zdravko Blažek preuzeo je klupu Drave s kojom želi visok plasman: Godinama sam ovo tražio

Novi trener kluba iz Novigrada Podravskog do sada je vodio Panoniju, Mladost Sigetec, Prekodravac iz Ždale te Fugaplast u kojemu je proveo posljednju polusezonu, a dugi period i mlade naraštaje.

12:00h
0
NK Drava Novigrad Podravski - NK Graničar Legrad // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Dario Brgles napustio je Dravu nakon dvije sezone tijekom kojih je klubu pomogao u teškim trenucima. Na njegovo mjesto stigao je Zdravko Blažek, donedavni strateg Fugaplasta iz Gole.

– Sretan sam što su me se sjetili. Dugo sam trenirao klubove koji nisu imali određenu razinu kvalitete te nisu radili prema načinu na koji sam naviknuo. Dolazim u sređenu sredinu koju je moj prijatelj Brgles podignuo – započeo je Blažek.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Prema njegovim saznanjima, Drava ima kvalitetnu upravu koja je pred sebe stavila jasne ciljeve. S druge strane, poznata mu je tek nekolicina igrača zbog čega nije previše želio govoriti o željama vezanim uz mogući plasman.

– Ako će se odvijati prema mojim zamislima, moramo biti visoko pozicionirani. No, svaki trening i utakmica su novo dokazivanje. Možemo samo rasti budemo li radili prema maksimalnim mogućnostima u amaterskim okvirima – smatra.

Podsjetimo, Novigrad Podravski bio je jedna od najprometnijih sredina dosadašnjeg prijelaznog roka. Stigli su Nikola Orejaš, Marko Blagaj, Luka Trnski, Patrik Talaić, Nikola Sabolić, Srećko Mijatović, Matej Komes i Martin Škofić.

– Ekipa je po imenima super posložena. Predstoji nam puno raditi, pa ćemo vidjeti što će biti – kaže.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Osim samoga kluba, potpuno novu stranicu okreće i Blažek koji je do sada vodio Panoniju, Mladost Sigetec, Prekodravac iz Ždale te Fugaplast u kojemu je proveo posljednju polusezonu. Ističe kako njegov nogometni staž podrazumijeva i dugi rad s mlađim naraštajima.

– Nemam što zamjeriti ljudima iz Gole. Ali, teško je kada se ne trenira. Nisam tako naviknuo, nije to, to – objašnjava.

Skromno ponavlja kako je, unatoč tome što se dolazak u Dravu postavlja kao vrhunac njegove trenerske karijere, ispred njega naporan rad kojim mora opravdati priliku.

– Godinama sam ovo tražio, rad u klubu u kojemu se radi i trenira. Teško je okupljati se od nedjelje od nedjelje. U tim uvjetima nisam trener, već sastavljač ekipe – zaključio je Blažek.

čitam...