HT PRVA LIGA

Vrijeme je da Slaven bodovima okruni dobar dojam iz prvih utakmica, Stipić: Šibenik ima srčanost, favoriti smo na papiru

oramo pokazati zrelost i prenijeti našu kvalitetu na teren. Kao klub krasi nas identitet HNL-a i moji igrači zajedno imaju već tisuće utakmica u njemu i to se mora vidjeti sutra, najavio je trener koprivničkog prvoligaša.

18:00h
0
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Brkić

Reprezentativna stanka je iza nas, što znači da se nastavlja HT Prva liga. Dojam koji je momčad trenera Tomislava Stipića ostavila na terenu puno je bolji no što bodovi govore. Remizirali su s Osijekom i Hajdukom na gostovanjima, dok je zasad maksimalna Gorica na pogon Ognjena Mudrinskog okrenula utakmicu i upisala pobjedu. Dakle, Farmaceuti na svome kontu imaju dva boda koji bi po svemu viđenome trebali porasti jer na Gradski stadion Ivan Kušek Apaš u sklopu 4. kola dolazi još uvijek svježi prvoligaš – Šibenik.

– Stanje u momčadi je zadovoljavajuće. Sretni smo što nemamo ozljeda i tu moram pohvaliti medicinsku službu i moj stručni stožer koji detaljno paze na svakodnevna opterećenja i omogućuju nam da punim plućima idemo u svaku iduću utakmicu. Također, veseli me pozitivan stav u našoj momčadi. Radujemo se utakmici sa Šibenikom i želimo ostvariti pozitivan rezultat – rekao je Stipić za klupske stranice, podsjetivši kako su pauzu iskoristili za dvije prijateljske utakmice.

Šibenčani imaju nula bodova. Redom su ih pobjeđivali Rijeka, Varaždin i Gorica. Rezultat koji nije neočekivan u kontekstu privikavanja na viši rang natjecanja, ali sigurno niti priželjkivan.

– Sve tri utakmice izgubili su samo s jednim golom razlike. To je momčad koja je navikla u zadnjih godinu dana stalno pobjeđivati i zato je i ušla u najviši rang hrvatskog nogometa. Imaju tri-četiri igrača s iskustvom igranja u Prvoj ligi, a njima su pridodali mlade, rastrčane i ambiciozne mladiće koji koriste prvenstvene utakmice kao platformu za dokazivanje. Šibenik ima srčanost, a mi moramo pokazati zrelost i kvalitetu kako bismo ostvarili rezultat – najavio je Stipić.

Foto: Ivan Brkić

Recept je, kaže, jako jednostavan.

– Moramo pokazati zrelost i prenijeti našu kvalitetu na teren. Kao klub krasi nas identitet HNL-a i moji igrači zajedno imaju već tisuće utakmica u njemu i to se mora vidjeti sutra. Igramo kod kuće, na papiru smo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Moramo biti koncentrirani na zadatak i ne previše misliti o rezultatu. On će biti samo sažetak onoga što prikažemo u 90 minuta – zaključio je.

Utakmica se igra u 20 sati, ponovno bez prisustva gledatelja.

HT Prva liga, 4. kolo, petak, 20 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš Koprivnica:

Slaven Belupo – Šibenik

čitam...