Upisi u tijeku

U vrtić Tratinčica primaju još djece, u Igri nema mjesta za sve zainteresirane

09:30h
0
Foto: Matija Gudlin

Nakon otvaranja privatnog vrtića Igra te šest obrta za čuvanje djece, problem manjka mjesta za svu djecu više ne postoji.

U koprivnički gradski vrtić Tratinčica, koji trenutno polazi 808 mališana, pristiglo je 155 zamolbi za upis u vrtić.

– Ukupno imamo 184 mjesta, tako da je ostalo 29 slobodnih. Najviše je mjesta za šestogodišnjake koje će roditelji vjerojatno na jesen upisati u malu školu – rekla nam je Slavica Mihalec Kanižaj, ravnateljica vrtića Tratinčica.

Dodala je da je broj skupina ostao isti, a trenutno se formira i sedam novih.

– Obzirom na obrte za čuvanje djece, privatne i vjerske vrtiće, broj upisane djece će biti ispod normativa, no to nam samo daje na kvaliteti. Iako, ove su nam godine pristigle dvije zamolbe više nego lani – kaže ravnateljica.

Slavica Mihalec Kanižaj, ravnateljica DV Tratinčica // Foto: Matija Gudlin
Slavica Mihalec Kanižaj, ravnateljica vrtića Tratinčica // Foto: Matija Gudlin

Ugovori će se potpisivati od 27. lipnja, a najviše je mališana prijavljeno u jasličku skupinu, njih 84, dok su za 71 dijete poslane zamolbe za upis u vrtićku skupinu.

No točna brojka primljene djece u gradski vrtić znat će se tek nakon upisa, jer za velik broj njih nije bilo mjesta u privatnom vrtiću Igra.

– Stiglo je oko 45 zamolbi, a primili smo 17 mališana. Obzirom da smo relativno nov vrtić i više smo nego zadovoljni velikim odazivom te ove godine otvaramo novu, šestu skupinu. Najviše je interesa za jasličku skupinu, u koju smo primili osmero djece, a ostalo su djeca za vrtićke skupine – rekla nam je Gabrijela Golub, ravnateljica vrtića Igra.

U Igru trenutno polazi 136 mališana, a G. Golub kaže da ih roditelji i nakon upisa zovu i mole da djecu ostave u bazi, u slučaju da netko odustane.

– Žao mi je što nismo mogli primiti sve njih, no u Koprivnici ima još kvalitetnih vrtića i nadam se da će roditelji u nekom od njih zadovoljiti svoje interese – kaže Golub.

U još jedan privatni vrtić, Smiješak, stigle su 24 zamolbe, a primljeno je 20 mališana.

– To je otprilike brojka s kojom raspolažemo svake godine te kroz godinu upišemo 25 mališana od tri godine starosti na dalje. Uvijek za vrtić postoji lista čekanja i zainteresiranost je velika – kazala je Valentina Kovaček Mikulan, zamjenica ravnateljice Smiješka.

U vrtić Sv. Josip pristiglo je 15 zamolbi, a za sada su primili 12 mališana, a trenutno je tamo 45-ero djece.

Otvaranjem vrtića Igra te šest obrta za čuvanje djece, koji uz subvenciju grada mogu primiti do 12 klinaca, problem nedostatka mjesta za svu djecu više ne postoji.

Prema svemu sudeći, jedini problem s kojim se roditelji suočavaju je taj da ne mogu svu djecu upisati u vrtić po njihovoj želji.

čitam...
Loading...