kvote su popunjene

Vrtići diljem Podravine i Prigorja kreću s radom, dok jednima nedostaje opreme, drugi opremaju vrtiće za novi početak

Ravnateljica križevačkog vrtića požalila se kako im trenutno nedostaje didaktičkih igračaka, no nada se da će u narednom periodu taj problem riješiti. 

14:33h
0
Teta Đurđica s klincima // Foto: Valentina Blažek

Praznici su nažalost nekih, a na radost drugih završili, u ponedjeljak počinje nova vrtićka godina, a već sutra, 1. rujna, s radom kreće gradski dječji vrtić Tratinčica u Koprivnici.


– Kvote su popunjene, upisano je ukupno 184-ero djece, od toga 98 jasličara i 88 vrtićaraca, dok njih 76-ero kreće u Malu školu. Vrtić ukupno polazi 744-ero djece – rekla je Ida Šipek, ravnateljica vrtića.

Za razliku od lani, kada je pristiglo 155 zamolbi te je ostalo 29 slobodnih mjesta, ove je godine veći interes za gradski vrtić.

– Imamo još i listu čekanja, no smanjili smo kapacitete, a povećali kvalitetu i uslugu. Ukinuli smo grupu od 22-je djece koji su bili u dvorani, tako da je dvorana sada slobodna za provođenje tjelesnog odgoja što nam je jako važno obrzirom na probleme današnjice, kada sve više djece ima sve slabije motoričke sposobnosti – kaže I. Šipek.

Dodaje da su odgajateljice u ova tri dana pripremila sobe i didaktiku da bi djeca odmah počela s kvalitetnim provođenjem vremena u vrtiću, a s radom počinje i engleska grupa.

Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske u Križevcima // Foto: Admir Sinani

U vrtić Smiješak upisano je 22-oje novih mališana.

– Još ih barem toliko imamo na listi čekanja, a vrtić ukupno polazi 92-oje djece. Iznimno smo zadovoljni interesom, mogli bi otvoriti još jedan vrtić koliko djece imamo na popisu – rekla nam je Eva Trošelj, ravnateljica Smiješka.

Privatni vrtić Igra upisalo je 24-ero novih, dok vrtić polazi ukupno 142-oje djece, dok postoji i lista čekanja.

– Nemamo nažalost mogućnost primiti svu djecu. Zadovoljni smo interesom, a dokaz da dobro radimo je što nam dolaze i braća djece koja već polaze vrtić. Od jučer smo počeli s privikavanjem novih, za a novu vrtićku godinu dolazi nam i nova oprema, sprave za dječje igralište i didaktičke igračke – kaže Gabrijela Golub, ravnateljica Igre.

U Dječji vrtić Križevci upisano je 70 novih mališana te je svih 11 skupina koje polazi ukupno 222 mališana, popunjeno.

Mali Maslačci // Foto: Djurdjevac.hr

– Liste čekanja nemamo, svi su primljeni i kvote su popunjene. Samim time zadovoljni smo odazivom. Pripreme za početak vrtićke godine su u tijeku, stalno nešto planiramo, nadograđujemo. U sklopu programa imamo i vjerski odgoj, a predškolu polazi 100-tinjak djece, dok oko Male sportske škole surađujemo i sa Zajednicom sportskih udruga – rekla nam je o programima Mirjana Gregurek, ravnateljica križevačkog vrtića.

Požalila se kako im trenutno nedostaje didaktičkih igračaka, no nada se da će u narednom periodu taj problem riješiti.

U đurđevački Maslačak kreće novih 28 mališana, a trenutno nema ni liste čekanja.

– U Vrtić ide ukupno 235-ero djece, a nove upisujemo tijekom cijele godine tako da taj broj stalno varira. Spremni smo za novi početak i željno iščekujemo naše mališane – kaže Martina Repić, ravnateljica Maslačka.

čitam...