Vusić, Horvat i Špernjak osvojili prva mjesta na Božićnom turniru

22:31h
0
111218-vusic-filip

Jubilarni 20. Međunarodni Božićni turnir za uzraste mlađih i starijih dječaka u hrvanju grčko-rimskim načinom održan je u subotu u Zagrebu, u dvorani SŠD Pešćenica.

U veseloj predblagdanskoj atmosferi na turniru su nastupila i devetorica hrvača Podravke pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Renata Begovića.

Sva devetorica hrvača nastup na ovom natjecanju izborili su na kvalifikacijama koje je održano sredinom prošloga mjeseca.

Među mlađim dječacima najuspješniji i ovaj put bili su Nikola Horvat (54 kilograma) i Ivan Špernjak (90 kilograma) koji su u svojim kategorijama sa ukupno tri pobjede osvojili prva mjesta.

Filip Picer sa dvije pobjede i dva poraza plasirao se na treće mjesto u kategoriji do 30 kilograma, a Domagoj Džanko sa dva poraza ulovio je peto mjesto u kategoriji do 36 kilograma.

U starijim dječacima i već standardno dobar i uvjerljiv bio je Filip Vusić, koji je s 50 kilograma na službenom vaganju po prvi puta nastupio u kategoriji do 53 kilograma te s tri pobjede osvojio prvo mjesto.

U istoj težinskoj kategoriji Alen Fodor sa tri pobjede i jednim porazom zauzeo je drugo mjesto. Dva poraza na jednom natjecanju već dugo nije zabilježio Filip Frankol koji je unatoč porazima, ali i zahvaljujući dobrom ždrijebu, uspio doći do petog mjesta u kategoriji.

Valentino Peroković također je bio peti u kategoriji do 73 kilograma, a Matej Loinjak je nažalost ovaj put ostao bez plasmana u kategoriji do 59 kilograma zabilježivši samo jedan poraz.