USKRS

VUZEM U KRIŽEVCIMA Grad sv. Marka svojim građanima pripremio brojna događanja tijekom uskrsnih blagdana, evo što ih čeka

Nezaobilazno je spomenuti pisanicu ukrašenu križevačkom čunčanom čipkom koja će biti postavljena na Strossmayerovom trgu.

10:30h
0
IMG
Foto: Grad Križevci

Vuzem u Križevcima naziv je koji objedinjuje događaje koji će se sljedeći tjedan održati u Križevcima u sklopu Uskrsa.

U tjednu prije blagdana najmlađi će tražiti skrivene uskrsne pisanice, s time da su za sve osigurane prigodne nagrade koje će pripremiti Grad Križevci, Gradsko društvo Crvenog križa i Križevačke čipkarice. Gradski muzej Križevci i Grad Križevci pripremaju natjecanje u kojemu će svatko, između 29. ožujka i 5. travnja, moći objaviti fotografiju svoje vuzmice te natjecanja putem Facebook stranice križevačkog muzeja postati dijelom u kojemu pobjednika, također, očekuje nagrada.

Tradicionalna podjela ribica održat će se na Veliki petak. U skladu s epidemiološkim mjerama, ribice će biti unaprijed zapakirane te će ih Križevčani, od 10 sati pokraj paviljona, moći besplatno ponijeti kućama.

Tu je i akcija Udomi ovog Uskrsa kojom će se omogućiti druženje s napuštenim psima s križevačkog područja, a potom, nadaju se organizatori, i njihovo udomljavanje na licu mjesta, na Veliki petak od 9 do 12 sati u centru grada.

Za isti će dan Udruga Maslačak pripremiti uskrsne ukrase koje ćete od 8 do 12 sati, kod Gradske tržnice, imati priliku pogledati i kupiti.

Foto: Grad Križevci
Paljenje vuzmice pratite iz vlastitih domova!

U Muzeju grada Križevaca, u sklopu stalnog postava, nalazi se 110 centimetara visoka vuzmica, tradicionalni dio nadolazećeg blagdana, izrađena od strane učenika Srednje gospodarske škole Križevci. Usto, pripadnici JVP-a Križevci pokrenuli su inicijativu izrade vuzmice koju će upaliti u večernjim satima, na Veliku subotu. Uzevši u obzir epidemiološke mjere, gradsko vodstvo građane poziva na praćenje toga događaja putem društvenih mreža Grada Križevaca. Inače, napravljenu vuzmicu već danas možete pogledati ispred vatrogasnog doma.

Nezaobilazno je spomenuti pisanicu ukrašenu križevačkom čunčanom čipkom koja će biti postavljena na Strossmayerovom trgu, a koju će pripremiti Križevačke čipkarice. Novost će, pak, biti postavljeni kutak za slikanje mladih sugrađana.

– Organizatori zadržavaju pravo izmjene i dopune te otkaza programa u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama i drugim opravdanim razlozima. Molimo vas da pratite stranice organizatora kako biste bili u tijeku s najnovijim informacijama oko održavanja istih – dodaju.

Foto: Grad Križevci