u nautilusu

Wine fest ove godine okuplja eminentna imena iz vinskog svijeta i maslinarstva, vodimo vas na ovu manifestaciju

Cijena ulaznice za Koprivnica Wine Fest je 70 kuna, a uz istu se dobije i čaša za degustaciju.

10:00h
0
Wine fest
Ilustracija//Foto: Ivan Brkić

Ovogodišnji treći po redu Koprivnica Wine Fest okupiti će do sad najraznovrsniju vinsku priču uz eminentna imena iz vinskog svijeta te iz maslinarstva. Koprivnica Wine Fest 2019. održat će se u subotu, 15. lipnja u Caffe baru Nautilus u Koprivnici.

Podravski vinari čija imena su već dobro poznata ovdašnjim ljubiteljima vina predstavit će široku paletu svoga truda i rada koja kvalitetom ne zaostaju za najboljim hrvatskim vinima, u što će se moći uvjeriti svi posjetitelji koprivničke fešte od vina.

Za izazove na nepcima zadužene su perjanice podravskih vinara: Matočec, Kostanjevec, Ban, Cik, Jušta, Šipek, Topolovčan i Vujić.

G.Matočec je ove godine osvojio sve moguće prestižne nagrade i sa zadovoljstvom se veselimo degustaciji njegovih vina s peskov. Osebujni Pero Cik s još osebujnijim vinima uvijek je rado viđen gost, dok će Alen Ban još jednom na uvid pružiti svoja odlična vina.

Vinariju Kostanjevec ne treba posebno predstavljati, a čudotvorac u podrumu Luka Košćak sigurno će udijeliti pokoji savjet zainteresiranima. Martin Jušta, čije vino je odabrala i predsjednica Republike prigodom svog posjeta Đurđevcu, pripremio je i za ovu godinu odlična vina, a OPG Topolovčan razveselit će svačija nepca svojim rizlingom i muškatom.

OPG Šipek nastavlja uspješnu tradiciju proizvodnje vina i ulja, a posebno se radujemo poznatom i prepoznatljivom rizlingu Marijane Vujić.

Wine fest 2019.  ugostiti će jednog od najpoznatijih istarskih maslinara čija su maslinova ulja osvajala nagrade na prestižnim izložbama širom Europe, obitelj Negri iz Labina koji će se predstaviti i s pjenušcem, malvazijom, teranom i muškatom. Vjerujemo da će se Podravina sljubiti s nezaboravnim okusima Istre.

Vinarija Kaptol iz kutjevačkog vinogorja kao ljepša strana vinarenja u kojoj voditeljica podruma, enologinja i dvije vlasnice dijele ljubav prema ljepoti u vinu po prvi puta predstavit će se koprivničkoj publici. Fina, mirisna, harmonična vina približit će se onom nježnijem djelu publike, a i tvrda muška srca raznježit će se uz njihov Rose.

Stina vino s Brača, čija inspiracija iz kamena je sušta suprotnost podravskim vinima s peska opet će oduševiti svojim vrlinama, s obzirom na to da smo ih imali prigodu degustirati na prvom Wine Festu i koje sad već smatramo prijateljima ove priredbe.

Poznati međimurski vinar Kunčić koji je najviše poklonika stekao među ženskom populacijom sa svojim poznatim muškatom također će se po prvi put predstaviti na Wine Festu. Ovo poznato vinsko ime u ovim krajevima ima još pregršt odličnih vina, a vječita usporedba međimurskih i podravskih vina ovdje će doći do punog izražaja.

Kao apsolutnu senzaciju prijelaznog roka najavljujemo gostovanje vinara Vlade Krauthakera kao barda hrvatske vinske scene. S obzirom na to da je g. Krauthaker zauzet s mnogim obavezama njegova vina prezentirat će apsolutni autoriteti na polju tehnologije vina te najbolji enolozi i istinski vinski entuzijasti, Davor Dretar-Drele i Vid Balog.

Sa željom da približimo svijet hobista široj publici nagrađivani vinari hobisti predstavit će se pod Županijskom udrugom vinogradara, dok će sve prisutniji trend PIWI sorata predstavljati vinari hobisti sa sortama muscaris, solaris i regent.

Gastro dio bit će posvećen maslinovom ulju, a najavljeno je i gostovanje Stancija San Antonio iz Vodnjana koji obrađuju oko 7.000 maslina te Bovan d.o.o., Nadin – Škabrnja čiji nasadi ekološkog maslinika na 40 Ha sadrže oko 10.000 maslina.

Naravno, za potpuni gastro doživljaj pobrinut će se Podravkini promotori kulinarstva, a moći ćete kušati i sireve Imbrišić.

U večernjim satima nastupit će poznati koprivnički trio U.ROK.

Cijena ulaznice za Koprivnica Wine Fest je 70 kuna, a uz istu se dobije i čaša za degustaciju. 

Za vas smo pripremili dvije ulaznice, a detalje potražite na našem Facebook profilu.