2.4 C
Koprivnica
Subota, 2. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ruka podrške

Za 120 starijih i nemoćnih Koprivničanaca brinut će 30 teže zapošljivih žena, Vesna Kuterovac: Želja nam je da se one i nakon projekta mogu zaposliti
Z

Gradonačelnik Mišel Jakšić ponosan je što se okupilo toliko partnera za projekt koji pokazuje orijentaciju Gradske uprave na socijalno osjetljive skupine.

Ne propustite

Klub Mariška, uz partnere Grad Koprivnicu, Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb, projektom Ruka podrške zaposlit će 30 žena koje će skrbiti za 120 starijih i nemoćnih osoba s područja Koprivnice.

Kao što je predstavila Valentina Čadavec iz kluba Mariška, projekt se fokusira na teže zapošljive žene, poput onih starijih od 50 godina, s invaliditetom, srednjoškolskim obrazovanjem, azilantice ili žrtve nasilja.

– Ovo je vrlo važan projekt kojim ćemo poboljšati život naših starijih korisnika i onih u nepovoljnom položaju – smatra ona.

Korisnici koji će dobiti skrb kroz projekt nisu korisnici socijalne skrbi niti ikakvih drugih programa pomoći, istaknuo je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rušak.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Centar u ovom projektu vidi korist u tome što će se nakon 30 mjeseci provedbe te žene moći baviti udomiteljstvom. Time se širi mreža izvaninstitucionalne podrške. Jedini uvjet za korisnike je taj da se radi o starijoj i nemoćnoj osobi, nećemo strogo gledati na prihode i ostale faktore već ćemo se fokusirati na pružanje usluge – napomenuo je Rušak.

Tih 30 žena bit će zaposleno na 24 mjeseca, a i njihovo prebivalište i prebivalište korisnika mora biti u Koprivnici. Osim toga, selekciju žena koje će biti zaposlene provodit će Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Križevci.

– Važno nam je da se poveća potencijal zapošljivosti tih žena. U Koprivnici je udio žena među nezaposlenima 55,6 posto, odnosno 355 žena nezaposleno je. Koristi ima još, jedna od njih je obrazovanje jer će žene proći edukacije za njegovateljice i tako steći kompetencije da se time bave i nakon projekta – rekla je Vesna Kuterovac iz HZZ-a.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Gradonačelnik Mišel Jakšić ponosan je što se okupilo toliko partnera za projekt koji pokazuje orijentaciju Gradske uprave na socijalno osjetljive skupine.

– Drago mi je što imamo partnere na ovakvom projektu, time pokazujemo kakav grad želimo biti. Za 30 žena omogućit ćemo posao, a 120 korisnika imat će ruku pomoći, nekoga da im pomogne u svakodnevnim brigama. Zaslužili su da se pod stare dane netko brine za njih – poručio je gradonačelnik.

Spomenimo i da je projekt vrijedan oko pet milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

POTPISANI STIPENDIJSKI UGOVORI

FOTO Grad Križevci stipendira rekordan broj studenata, Rajn: Naš cilj je prvenstveno pomoći mladima

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca sa studentima deficitarnih zanimanja svečano je potpisao ugovore o dodjeli stipendija. Ove godine Grad Križevci dodijelio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti