Ruka podrške

Za 120 starijih i nemoćnih Koprivničanaca brinut će 30 teže zapošljivih žena, Vesna Kuterovac: Želja nam je da se one i nakon projekta mogu zaposliti

Gradonačelnik Mišel Jakšić ponosan je što se okupilo toliko partnera za projekt koji pokazuje orijentaciju Gradske uprave na socijalno osjetljive skupine.

16:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Klub Mariška, uz partnere Grad Koprivnicu, Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb, projektom Ruka podrške zaposlit će 30 žena koje će skrbiti za 120 starijih i nemoćnih osoba s područja Koprivnice.


Kao što je predstavila Valentina Čadavec iz kluba Mariška, projekt se fokusira na teže zapošljive žene, poput onih starijih od 50 godina, s invaliditetom, srednjoškolskim obrazovanjem, azilantice ili žrtve nasilja.

– Ovo je vrlo važan projekt kojim ćemo poboljšati život naših starijih korisnika i onih u nepovoljnom položaju – smatra ona.

Korisnici koji će dobiti skrb kroz projekt nisu korisnici socijalne skrbi niti ikakvih drugih programa pomoći, istaknuo je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rušak.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Centar u ovom projektu vidi korist u tome što će se nakon 30 mjeseci provedbe te žene moći baviti udomiteljstvom. Time se širi mreža izvaninstitucionalne podrške. Jedini uvjet za korisnike je taj da se radi o starijoj i nemoćnoj osobi, nećemo strogo gledati na prihode i ostale faktore već ćemo se fokusirati na pružanje usluge – napomenuo je Rušak.

Tih 30 žena bit će zaposleno na 24 mjeseca, a i njihovo prebivalište i prebivalište korisnika mora biti u Koprivnici. Osim toga, selekciju žena koje će biti zaposlene provodit će Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Križevci.

– Važno nam je da se poveća potencijal zapošljivosti tih žena. U Koprivnici je udio žena među nezaposlenima 55,6 posto, odnosno 355 žena nezaposleno je. Koristi ima još, jedna od njih je obrazovanje jer će žene proći edukacije za njegovateljice i tako steći kompetencije da se time bave i nakon projekta – rekla je Vesna Kuterovac iz HZZ-a.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Gradonačelnik Mišel Jakšić ponosan je što se okupilo toliko partnera za projekt koji pokazuje orijentaciju Gradske uprave na socijalno osjetljive skupine.

– Drago mi je što imamo partnere na ovakvom projektu, time pokazujemo kakav grad želimo biti. Za 30 žena omogućit ćemo posao, a 120 korisnika imat će ruku pomoći, nekoga da im pomogne u svakodnevnim brigama. Zaslužili su da se pod stare dane netko brine za njih – poručio je gradonačelnik.

Spomenimo i da je projekt vrijedan oko pet milijuna kuna.

čitam...