Za 14 dana premijera nove predstave Ludens teatra

17:18h
0
Dario Harjaček, režiser predstave


“Nemreš pobjeć od nedjelje” naziv je treće predstave koprivničkog kazališta Ludens teatar, koja će za 14 dana biti premijerno odigrana u Domu mladih.

Predstava govori o životu mladog para u velikom gradu, njihovim ljubavnim frustracijama, suočavanju sa strahovima i drugim problemima na koje svakodnevno nailaze, rekao je Dario Harjaček, režiser predstave :

– Riječ je o ljubavnoj priči nastaloj prema tekstu koji je 1999. godine napisla Tena Stivičić, a u kojem se govori o ljubavnim, egzistencijalnim i drugim problemima tadašnje mladeži. Mladima je sada jednako teško i zato će se vrlo lako prepoznati u glavnim likovima, čija razmišljanja o vezi idu od zaljubljenosti do prekida. Uloge tumače Jelena Hadži-Manev i Filip Jurićić.Jelena Hadži-Manev. Snimio: Marijan Sušenj

Karte su u pretprodaji od danas u Šarenom dučanu i Niba toursu te na internet stranici Ludens teatra po cijeni od 40 kuna, a parovi zbog dana zaljubljenih Valentinova imaju deset kuna popusta, najavio je umjetnički ravnatelj Sven Šestak:

– Ludens teatar je prošle godine prve dvije predstave “Normanovska osvajanja” i “Kazalište što kako i zašto” izveo 17 puta pred koprivničkom publikom, što je na razini koju nisu dostigle neke sredine s dužom kazališnom tradicijom, a ovim komadom će se još više utvrditi status Koprivnice kao kazališnog grada. Prije dvije godine, kad smo osnovani, nikoga nije zanimalo što radimo, a sada smo u situaciji da prije premijere dogovaramo nastupe u svim dijelovima Hrvatske – rekao je Šestak te dodao da je, obzirom na brojnost kazališne publike, raspoloživ novac i druge čimbenike, koprivnička realnost jedna predstava mjesečno.

Filip Jurićić. Snimio: Marijan SušenjŠestak je najavio da će tri tjedna nakon premijere “Nemreš pobjeć od nedjelje” u koprivničkom Domu mladih biti odigrana još jedna predstava:

– Jan, sin kolega glumaca Marka Torjanca i Slavice Knežević, je teško stradao u prometnoj nesreći i nalazi na vrlo skupoj rehabilitaciji koju roditelji ne mogu platiti, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija “Glumci za Jana”, odnosno članovi kazališta Planet art izvode predstavu “Velika zvjerka” kako bi novcem prikupljenim od prodaje ulaznica pomogli Marku i Slavici da plate liječenje sina. Ta će predstava biti izvedena 6. ožujka u Domu mladih.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić je najavio da će ove godine zbog krize Ludens teatru biti teže raditi nego lani, no da kazališna ponuda zbog toga neće biti slabija:Sven Šestak. Snimio: Marijan Sušenj

– Naprotiv, s jednim zagrebačkim kazalištem pokušavamo dogovoriti suradnju na način da Ludens teatar češće nastupa na njihovoj pozornici i obratno, čime bi dodatno obogatili kazališne sadržaje.

 

čitam...