„Za bolje sutra“ predstavljat će regiju na državnoj smotri projekata odgoja za ljudska prava

07:48h
0
Vrtić u Koprivničkom Ivancu // Foto: www.koprivnicki-ivanec.hr
Vrtić u Koprivničkom Ivancu // Foto: Arhiva

Koprivnica će imati predstavnike na državnoj Smotri projekata odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Uz projekt čakovečkog dječjeg vrtića, Međimursku, Varaždinsku, Bjelovarsko-bilogorsku i našu Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će i projekt „Za bolje sutra”.

Provode ga u sklopu dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja, točnije u vrtićima u Koprivničkom Ivancu i Đelekovcu, a u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Bolje sutra Grada Koprivnice, županijskom Udrugom slijepih, Policijskom postajom Koprivnica i Odjelom za sigurnost cestovnog prometa te Zavodom za zapošljavanje.

Sudac procjenitelj projekata za Koprivničko-križevačku županiju Snježana Tišljarić rekla nam je da je projekt osmišljen na temelju stvarnih potreba, jer u vrtić u Đelekovcu je integrirano slijepo dijete, dok vrtićanci u Ivancu imaju često prilike družiti se s Natašom Friščić, aktivisticom Udruge Bolje sutra kojoj za kretanje trebaju invalidska kolica.

– Zbog onog otežanog kretanja u pristupu određenim javnim ustanovama i nekim mjestima gdje bi ona željela ući, djeca su s njom istraživala i u svom bližem okruženju, ali i u gradu Koprivnici, gdje su to još prepreke koje bi trebalo maknuti da bi ti ljudi mogli doći na svako mjesto gdje i svaki drugi – napomenula je Tišljarić.

Državna smotra na kojoj će ovaj projekt kandidirati za naslov najboljeg, bit će 19. svibnja u sjedištu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...