Za humanitarnu svrhu prikupljeno 4376 kg plastičnih čepova

11:12h
0
Ilustracija

Koprivnički Komunalac nedavno je predao 1.248 kilograma otpadnih plastičnih čepova, prikupljenih u gradu i općinama, Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu.


To je četvrta pošiljka čepova, koje ta udruga prodaje i sredstva koristi za svoj rad te pomoć oboljelima. Akcija je u Koprivnici počela prije skoro tri godine, na poticaj Župe sv. Antuna Padovanskog, te je do sada ukupno prikupljeno 4.376 kilograma čepova.

Te otpadne plastične ambalaže prikuplja se sve više, što ujedno svjedoči o sve većoj ekološkoj osvještenosti građana. Čepovi se prikupljaju u tri dječja vrtića u Koprivnici te onom u Goli, zatim u osnovnim školama Đuro Ester, Antun Nemčić Gostovinski, Centru Podravsko sunce te školama u Rasinji, Goli, Molvama, Koprivničkim Bregima i Martijancu, Gimnaziji Fran Galović, Domu mladih Koprivnica te Komunalcu – u sjedišti tvrtke u Mosnoj i na tržnici.

Najviše se čepova skupi kod franjevaca, u proteklih devet mjeseci tamo je prikupljeno skoro pola tone, a mnogo ih prikupi i Komunalac te veliki Dječji vrtić Tratinčica.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...