hrvatska na nogama

Za malu Milu prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna, Milin tata: Ako sve bude u redu, u utorak letimo u Ameriku

Milin otac je iznimno zahvalan svima koji su se angažirali oko njegove kćeri. Od državnog vrha, preko američke ambasade, do svih građana Hrvatske.

18:00h
0
Mila Rončević // Foto: Facebook

Marin Rončević, Milin otac, rekao je za Index kako je trenutno najizglednije da će Mila u utorak ujutro poletjeti za Ameriku.

Naime, Mila još uvijek nije primila terapiju klofarabinom. Kemoterapija koja je trebala početi danas ipak je odgođena do ponedjeljka.

Čeka se plan iz američke bolnice

Američki liječnici trenutno izrađuju plan liječenja djevojčice. On bi trebao biti gotov i predan u ponedjeljak, zajedno s troškovnikom, do kraja radnog vremena bolnice u Philadelphiji. To je u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Nakon razgovora s američkom ambasadom, roditelji su odlučili pričekati s kemoterapijom. Mila se dobro osjeća i, ako u ponedjeljak dobiju konačni plan  s računom te ako liječnici i roditelji tako odluče, u utorak najvjerojatnije lete u Philadelphiju. Tamo, u američkoj bolnici, Mila bi trebala biti podvrgnuta eksperimentalnoj terapiji, na čijem planu upravo rade američki liječnici.

U slučaju da ipak u utorak ne odlete u Sjedinjene Države, Mila će primiti kemoterapiju u Hrvatskoj i pričekati otprilike mjesec dana, dok se ne oporavi.

Karte su kupljene

Milin otac je iznimno zahvalan svima koji su se angažirali oko njegove kćeri. Od državnog vrha, preko američke ambasade, do svih građana Hrvatske.

Nekoliko puta je zahvaljivao svima, cijeloj zemlji i dijaspori. Emotivan je i još uvijek ne može sasvim vjerovati što se događa.

Rekao nam je kako je razgovarao s američkom ambasadom te kako postoje velike šanse da u utorak odu u Ameriku. Karte su već kupljene, kupio ih je obiteljski prijatelj.

Plan će biti predan u ponedjeljak

Oko slučaja Mile Rončević, dvogodišnje curice koja boluje od teškog oblika leukemije, angažirao se Ured predsjednice koji je spojio Milinu obitelj s Pjerom Šimunovićem, hrvatskim veleposlanikom u Americi.

Milin otac nam je opisao kako se Šimunović pokazao više nego kooperantnim i korektnim. Razgovarao je sa svim ključnim ljudima u philadelphijskoj bolnici. Nakon njegovog povratnog poziva Milinoj obitelji, potvrđena im je vijest da će plan liječenja Mile, s ukupnim troškovnikom, biti predan do kraja njihovog radnog vremena u ponedjeljak, odnosno u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Marinu Rončeviću je rečeno da je Milin slučaj prioritet te da veliki broj medicinskog osoblja Children’s Hospital of Philadelphia radi na odabiru najadekvatnijih terapija.

Praćenje donacija

Obitelj i prijatelji male Mile Rončević kreirali su stranicu na kojoj će se moći uživo pratiti koliko novca je prikupljeno za njeno liječenje.

Uplaćene donacije na ovoj stranici se ručno upisuju. Sada, tijekom vikenda, neće se vidjeti promjene na bankovnim računima. Brojka na računu je viša od ove koja se sad nalazi na stranici. Promjene na računu i točan iznos prikupljenog novca će se vidjeti u ponedjeljak ujutro.

Prikupljene donacije možete pratiti OVDJE.

Prikupljeno više od pola iznosa

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerojatno će koštati više od 2,2 milijuna dolara, odnosno oko 14,55 milijuna kuna.

Dosad je prikupljeno gotovo 10 milijuna kuna.

Maloj Mili možete pomoći uplatom na IBAN i žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X ili na IBAN i račun u Banki Kovanica Varaždin HR3641330063110002644 na ime Marin Rončević, (adresa: Hreljin 33B, 51226 Hreljin), opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević” te model plaćanja 99.

čitam...