Za manje od pet mjeseci prikupljeno 110 tona zelenog otpada

07:37h
0
Za manje od pet mjeseci prikupljeno 110 tona zelenog otpada // foto: Ivan Brkić

Pilot projekt odvoza zelenog otpada u gradu Koprivnici u nepunih pet mjeseci, koliko ga Komunalac provodi, pokazao je više nego dobre rezultate. 
Rukovoditelj Sektora komunalnih poslova Petrica Koštić rekao nam je da su zadovoljni odazivom građana što je potkrijepio konkretnim brojkama.

– Prema ovim prvim podacima koje imamo zaključno s osmim mjesecom, građani su predali više od 110 tona tog zelenog otpada. Ako se računa u zapremini, radi se nešto više od 670 metara kubnih zelenog otpada. Dakle to je relativno velika količina. Prosječno, mjesečno se prikupi od 25 do 28 tona zelenoga otpada u ovom pilot projektu.

Uvažavajući ujedno i prijedloge građana smanjene su vreće za zeleni otpad. U prve je naime stalo toliko otpada da su bile preteške no i taj je nedostatak od prije dva mjeseca otklonjen pa više nema prigovora građana, rekao je Koštić.

Zeleni otpad se deponira na kompostištu u Herešinu gdje ga je od početka godine prikupljeno oko tri tisuće kubika. A od ponedjeljka će, doznajemo, na kompostištu početi raditi i novi stroj za miješanje i preokretanje komposta.

Izvor: Radio Drava