17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 5. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Za poduzetnike i gospodarstvo 40 milijuna kuna kredita
Z

Ne propustite

Članovima Poslovnog kluba gospodarstvenika Koprivničko-križevačke županije predstavljeni su netom objavljeni javni natječaji za poduzetničke kredite, u kojima Županija i Ministarstvo gospodarstva subvencioniraju kamatu, a kapital osiguravaju poslovne banke.

U programu mikrokreditiranja lokalnih projekata razvoja dogovoren je kreditni fond od 4,5 milijuna kuna, a za lokalne projekte razvoja malog gospodarstva 35,5 milijuna.

Prema pojašnjenju županijskog gospodarskog pročelnika Marijana Štimca, ovim se natječajima poduzetnicima i gospodarstvenicima nude u ovom času najjeftinija kreditna sredstva.

– Očekivana kamatna stopa na današnji dan je 7,2%, minus 3% ukupne subvencije, znači 2% od Koprivničko-križevačke županije i 1% od Ministarstva gospodarstva, bila bi za korisnika kamatna stopa 4,2-4,5% godišnje, kazao je pročelnik M. Štimac.

Oba natječaja bit će otvorena do iskorištenja kreditnog fonda, a pročelnik Štimac je najavio da će se radi ubrzanja postupka još češće nego inače sastajati Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja, na čiji prijedlog banke donose konačnu odluku o odobrenju kredita.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

U sklopu devetog Festivala igračaka

Čestitamo! Prekrasna slika učenice Magdalene osvojila je nagradu na likovnom natječaju u Ivanić Gradu

Lijepa vijest dolazi iz OŠ Braće Radić. Naime, likovni rad učenice Magdalene Sinković oduševio je žiri i samim time...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti