Za prijevoz učenika u 2011. godini Županija osigurala preko 8 milijuna kuna

11:40h
0
Ivan Pal, Damir Pavlović, Darko Koren i Berislav Saraja // foto: Ivan Brkić

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i direktor poduzeća Čazmatrans Podravina-Prigorje d.o.o. Križevci Damir Pavlović na staru su godinu potpisali Ugovor o prijevozu učenika osnovnih škola za 2011. godinu. Time se financira svakodnevni prijevoz na nastavu i s nastave za 2214 učenika iz 18 županijskih osnovnih škola te prijevoz 624 učenika trećih razreda na školu plivanja. Za taj projekt Županija je u proračunu izdvojila nešto više od 6,5 milijuna kuna.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Prije dvije godine potpisali smo okvirni sporazum koji nam je omogućio dugoročniji prijevoz učenika. Današnja potpisivanje samo je dokaz stabilnosti u našim odnosima i vjerujemo da ćemo i dalje odlično surađivati. Nekih većih primjedbi i problema dosad nismo imali i sveukupno gledano mi smo zadovoljni uslugom prijevoza učenika. Svake se godine dogovaramo da se maksimalno ulaže u osnovna sredstva prijevoza, a tu ponajprije mislim na kvalitetu autobusa koja mora biti adekvatna i na vrlo visokom nivou –  rekao je Koren.

Zadovoljstvo suradnjom iskazao je i Pavlović koji je pritom izjavio kako se svakodnevno vodi briga o kvaliteti buseva.

– Svjesni smo važnosti našeg posla i upravo zbog toga svakodnevno se vodi maksimalna briga i o busevima, ali i o vozačima. U prijevoz učenika uključeno je 40-ak buseva, a mogu najaviti kako ćemo početkom godine ponovo obnoviti vozni park – izjavio je Pavlović.

Istovremeno, potpisan je još jedan Ugovor, a riječ je o subvencioniranju autobusnog prijevoza za učenike srednjih škola. Taj ugovor potpisali su župan Darko Koren i komercijalni direktor poduzeća „Čazmatrans – Nova“ d.o.o. Čazma Berislav Saraja.

Potpisani ugovor omogućit će subvencioniranje prijevoza za oko 900 učenika srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, koji se školuju u županijskim srednjim školama. Za ovu namjenu u 2011. godini osigurano je milijun i 630 tisuća kuna.

Županija je s ovom tvrtkom postigla dogovor o nastavku pedeset postotnog subvencioniranja cijene srednjoškolskih relacijskih pokaznih karata na području Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od siječnja do kolovoza 2011. godine.

 

čitam...