NAJAVLJENA ČVRSTA SURADNJA

Za šefove SDP-a i HSS-a izbor Milanovića je najava velikih promjena, Kešer: Mogu odgovorno i čvrsto voditi Koprivničko-križevačku županiju

Očito je problem s aktualnom vlašću koja ne privlači investitore na naše području. Žalosno je što odlaze cijele obitelji. Promjene su prvi korak. Trenutno je stanje neodrživo, kazao je predsjednik županijskog HSS-a Mario Švegović.

13:00h
0
Mario Švegović i Mladen Kešer // Foto: Marko Dedić

Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske bio je tema današnje konferencije na kojoj su govorili šef županijskog SDP-a Mladen Kešer i šef županijskog HSS-a Mario Švegović.


Prvo što je Kešer u svojem govoru istaknuo jest zadovoljstvo izbornim rezultatima te zahvalnost upućena građanima koji su izašli na izbore, kao i svim strankama koje su bile dio njihova saveza. Smatra kako je izbornu utakmicu u Koprivničko-križevačkoj županiji vodio korektno i pristojno, a ako su nekoga povrijedili, dodao je, duboko se ispričavaju.

– Pred nama je novi put dijaloga, moderne čvrste, bolje vanjske i unutarnje politike. Očekujemo otvorenu Hrvatsku u kojoj nećemo dopustiti da školovana djeca odlaze van. Očekujem da predsjednik zagovara seljaka, poduzetnika i radnika te da bude pravobranitelj ustava, da je čovjek slobodan i da su svi jednaki pred zakonom – kazao je Kešer.

Riječ je potom preuzeo Švegović, zaželjevši svima uspješnu 2020. godinu. Siguran je kako samo zajedništvo može donijeti promjene.

Mario Švegović // Foto: Marko Dedić

Pokazalo se da postoji nezadovoljstvo u Hrvatskoj, što će se vjerojatno odraziti na parlamentarnim izborima. Vjerujem da će nas predsjednik zastupati izvan Hrvatske i prezentirati zemlju u svijetlom okruženju – kazao je Švegović.

“Mogu odgovorno i čvrsto voditi Koprivničko-križevačku županiju”

Uspjeh SDP-ova kandidata na predsjedničkim izborima, smatraju, bit će vidljiv i na parlamentarnoj i županijskoj razini.

– Pred nama su parlamentarni izbori, kao i za Koprivničko-križevačku županiju, sve jedinice lokalne samouprave. SDP i HSS žele partnerski, čvrsti odnos u kojemu će svatko dati obol za dobrobit našeg kraja. Pred nama je vrijeme u kojemu jasno moramo dati ljude odgovorne za općine, gradove i županiju. Glede lokalne politike, smatram kako su političari koji vode našu županiju postali umorni, iz tog umora ne mogu dati nova rješenja. A to znači da je vrijeme za promjene. SDP će s partnerima dati jasan program u kojem se smjeru županija mora kretati. Koprivničko-križevačka županija jaka je onoliko koliko je jaka najslabija općina, koliko je sretan zadnji stanovnik ili selo – izjavio je Kešer.

Najavio je odgovore na pitanja, primjerice, gospodarstva, školstva ili otpada. U skladu s rečenim, upitan osjeća li se bliže poziciji župana, Kešer je izjavio kako će odluku donijeti partneri.

Mladen Kešer // Foto: Marko Dedić

– Smatram da sam sposoban čovjek, mogu odgovorno i čvrsto voditi Koprivničko-križevačku županiju, dati rješenja. Spreman sam odraditi taj posao, ali o tome, naravno, moraju odlučiti nadležna stranačka tijela. Kandidirat ću se ukoliko će oni to htjeti – tvrdi Kešer, kasnije kazavši kako će koalicija biti čvrsta, a pod njegovim rukovodstvom bit će, siguran je, ljudi za koje će biti spremni staviti ruku u vatru.

Švegović se nadovezao kako je izbor Zorana Milanovića početak promjena koje će se, prema njemu, nastaviti na parlamentarnim izborima.

– Odazove li se velik broj građana, vidljivo je želja za promjenom. Ulagači dolaze u naše okruženje, ali ne i u Hrvatsku. Očito je problem s aktualnom vlašću koja ne privlači investitore na naše području. Žalosno je što odlaze cijele obitelji. Promjene su prvi korak. Trenutno je stanje neodrživo, mirovinski sustav je prenapregnut. Sadašnja politika ističe osobne interese. Dođemo li na vlast, to se neće događati. Tko tako razmišlja, bolje da se ne uključuje – smatra Švegović.

čitam...