Za vikend tri prometne i četiri ozlijeđena

11:53h
0
Ilustracija

Tijekom vikenda koji je iza nas, zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Jedna je osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje.

Utvrđeno je čak 67 prometnih prekršaja, od čega 11 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te sedam prekoračenja ograničenja brzina kretanja, a iz prometa je isključeno 12 vozača i četiri vozila.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, već u poslijepodnevnim satima, oko u žž15.40 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki. Vozač (52),  upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od čak 2,61 promila. Vozač  je zadržan do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i doveden na Prekršajni sud, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 13 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije na pet mjeseci.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je također u petak, u 14.15 sati u Vlaislavu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 105 km/h, iako je najveća brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno pet vozača. Uhićena su dva vozača protiv kojih su provedeni žurni prekršajni postupci, u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorija.

 

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Pozivamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika. Kako na mokrom i klizavom kolniku kočenje traje znatno dulje nego na suhom kolniku, pozivamo vozače da povećaju razmak između vozila kako bi se pravovremeno mogli zaustaviti iza vozila koje se nalazi ispred njih, odnosno kako ne bi dolazilo do sudara vozila prilikom vožnje u slijedu.

čitam...