BIKE, WINE & HERITAGE TOUR

Zabavna i rekreativna biciklijada upoznat će zainteresirane s ljepotama i posebnostima Podravine

Svi biciklisti doživjet će podravsku gostoljubivost, a vidjeti hrvatsku Saharu, nezaboravne prirodne i ruralne krajolike vinorodne i pitoreskne Bilogore, đurđevačku Vinsku cestu uz obilazak četiri vinarije.

17:00h
0
Biciklijada i Big Jump - Brodić, Križnica
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Zabavna i rekreativna biciklijada Bike, Wine & Heritage Tour koja objedinjuje kulturnu, prirodnu i enogastronomsku baštinu đurđevačke Podravine započet će u ponedjeljak, 22. travnja, u 10 sati ispred srednjovjekovne utvrde Stari grad.

Svi biciklisti željni rekreacije doživjet će podravsku gostoljubivost, a vidjeti hrvatsku Saharu, nezaboravne prirodne i ruralne krajolike vinorodne i pitoreskne Bilogore, đurđevačku Vinsku cestu uz obilazak četiri vinarije i degustiranje vrhunskih vina z peskov koje krasi prepoznatljiva mineralnost, okus i aroma. Uključeni će doživjeti kostimirani doček srednjovjekovne postrojbe Sveti Juraj s interpretacijom jedinstvene Legende o Picokima s demonstracijom povijesnog oružja, a pritom će ciklo rekreativci moći degustirati gastro poslastice, Svetojansku zlevanku i pogaču z oreji te uživati u tradicijskoj glazbi na cimbalu, dok je Lovački dom Jelen mjesto za gulaš od divljači.

Duljina dionice je 35 kilometara, od čega je 70 posto novoasfaltirana vinska cesta i 30 posto makadam.

Do 20. travnja donacija je 40 kuna. Na dan održavanja, od 8 do 9.30 sati, 60 kuna ispred utvrde Stari grad. Za više informacija pogledajte ovdje. Informacije se mogu dobiti i na email adresu tzdjurdjevac@gmail.com ili broj 048/812-046

čitam...
Loading...