Htjeli zaštititi korisnike, ali...

Zabranili nam ‘fotkanje’ božićnog ručka pa sve objavili na svom webu

18:30h
0
Fotografije na službenim gradskim stranicama // Foto: Screenshot
Fotografije na službenim gradskim stranicama // Foto: Screenshot

Gordana Biondić, glasnogovornica Grada, rekla je da je ove godine u dogovoru s Crvenim križem odlučeno da novinari nisu pozvani jer ‘korisnicima, koji su se našli u teškoj životnoj situaciji, neugodno je slikati se i odgovarati na pitanja novinara’.

Tradicionalni božićni ručak s obiteljima skromnijih materijalnih prilika organiziran je danas, u četvrtak, u prostorijama koprivničke Pučke kuhinje.


Nakon dugogodišnje suradnje s koprivničkim medijima koji su svake godine bili pozvani prisustvovati ovom tradicionalnom događaju, danas nam je to izričito zabranjeno.

Prije dva dana, u utorak, na redakcijski e-mail stigao nam je tekst Adele Sočev, ravnateljice koprivničkog Crvenog križa u kojem stoji: “Najavljujemo da će se u četvrtak 17. prosinca 2015. održati tradicionalni Božićni ručak za korisnike Pučke kuhinje koji priređuje gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak”.

Danas prijepodne željeli smo provjeriti u koliko sati počinje ručak i tko će doći iz Grada, na što nas je A. Sočev uputila da se obratimo Gordani Biondić, gradskoj glasnogovornici.

G. Biondić rekla je da je ove godine u dogovoru s Crvenim križem odlučeno da novinari nisu pozvani jer “korisnicima, koji su se našli u teškoj životnoj situaciji, neugodno je slikati se i odgovarati na pitanja novinara”.

Ništa ne bi u ovoj situaciji bilo sporno i čudno da nakon tradicionalnog ručka nisu objavljene fotografije s tim istim korisnicima na službenim internetskim gradskim stranicama.

Iz te objave saznali smo i da je u proračunu Grada za pomoć u prehrani osigurano 625.000 kuna te da je Grad i ove godine za obitelji skromnijih materijalnih prilika osigurao prigodne pakete, a žene Kluba Mariška pripremile su božićne poklone koji će korisnike gradske kuhinje grijati tijekom zimskih mjeseci.

Ovom božićnom ručku prisustvovali su Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, i Melita Samoborec, njena zamjenica. Zanimljivo je da smo prije samo pola godine bili dobrodošli tim istim akterima na roštilju kojeg su organizirali za korisnike Pučke kuhinje.

Ostaje otvoreno što se u međuvremenu po tom pitanju dogodilo.

Podsjetimo da smo prije samo nekoliko tjedana radili reportažu iz Pučke kuhinje i nije bilo nikakvih problema ni s ravnateljstvom niti s korisnicima.

 

čitam...