ČETVRTA NL BJ-KC-VT

Žagi i Turković napustili Ferdinandovac čija Uprava nije zadovoljna jesenskim dijelom, na proljeće žele barem peto mjesto

Pripremne utakmice u ovome trenutku dogovorene su s Mladosti iz Ždralova, Koprivnicom, virovskim Podravcem te, vjerojatno, još barem dvama suparnicima.

16:30h
0
Foto: Ivan Balija
Uprava Ferdinandovca nije zadovoljna osmim mjestom Četvrte NL Bjelovar - Koprivnica - Virovitica // Foto: Ivan Balija

Ne tako davno, krajem rujna 2020. godine, zagrebački Dinamo rezultatom 1:7 slavio je nad Ferdinandovcem u šesnaestini finala Hrvatskoga kupa. Naravno, ništa se manje nije ni očekivalo od prvaka Prve HNL. Mještanima podravskoga mjesta neizmjerno veselje donio je već Rade Križanović, postigavši počasni pogodak domaćina.

Bili su to vjerojatno najbolji dani, tjedni, mjeseci pa i godine nogometa u Ferdinandovcu, kao i cijela sezona koja je u nastavku rezultirala drugim mjestom u Četvrtoj NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Bilo je tijesno. Naslov je za koji bod otišao u Grubišno Polje, momčadi Bilogore 91.

Trenutno je situacija znatno drugačija. Predsjednik kluba Drago Sarić još je u vrijeme priprema za tekuću natjecateljsku godinu bio uvjeren kako je liga “puno izazovnija.” Prognoza se pokazala točnom jer se Ferdinandovčani nalaze daleko od vrha na kojemu su naviknuti biti. Sastav trenera Mladena Karana sa 16 bodova iz 13 kola drži tek osmu poziciju. Uz pet pobjeda i jedan neriješen rezultat doživjeli su sedam poraza. Mrežu protivnika zatresli su 21 put, od čega su se po šest puta u listu strijelaca upisali Siniša Đipalo i Jurica Karan. Konkurenti su isto njima učinili 19 puta.

Takva polusezona, doznajemo u klubu, nikoga nije zadovoljila, najmanje Upravu. Kao cilj je u proljetnome dijelu, stoga, postavljeno hvatanje barem petoga mjesta.

Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija
Dva su stopera otišla, a jedan se vratio

Transfera u županijskom nogometu tijekom hladnih mjeseci baš i nema puno. Premda su papiri igrača čvrsto zaključani u ladici, nekolicina ih klizne van, kao što smo pisali da se dogodilo u Prvoj ŽNL.

Ferdinandovac su napustili stoperi Krešimir Žagi i Ivan Turković. Prema našim saznanjima, Žagi odlazi zbog poslovnih obaveza koje bi ga sprječavale u redovnom treniranju. Nova destinacija nije poznata. Ali zato jest Turkovićeva koji će s 35 godina karijeru nastaviti, ili lagano privoditi kraju, u Mičetincu, članu Druge ŽNL. Pojačanje, odnosno povratnik u svlačionicu je Robert Kožar zvani Čarli, također stoper koji stiže iz Kalinovca.

U suprotnome smjeru mogao bi Dario Stankir, što znači da bi pjesma rođenog Ferdinandovčanina mogla odzvanjati svlačionicama Prve ŽNL. No ta je informacija sve samo ne službena.

Pripremne utakmice u ovome trenutku dogovorene su s Mladosti iz Ždralova, Koprivnicom, virovskim Podravcem te, vjerojatno, još barem dvama suparnicima.