politička posla

Zaiskrilo zbog zasluga oko povećanja uskrsnica, koprivnički SDP: Neka HDZ usporedi što je za umirovljenike učinio Grad, a što Županija i Država

Ovim putem pozivamo Gradski odbor HDZ-a da napravi usporedbu što je sve za naše umirovljenike učinio Grad, a što Županija i Država, poručili su.

13:47h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Nakon što se prijepodne priopćenjem oglasio koprivnički HDZ i tako ‘pobrao’ zasluge za povećanje uskrsnica koprivničkim umirovljenicima sa 100 na 200 kuna, sada se oglasio i koprivnički SDP koji je, čini se, započeo izborno prepucavanje.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– SDP Koprivnica svojim programom, vizijom i ciljevima podrška je građanima, a osobito onima slabijeg imovinskog stanja. Nažalost zbog dugogodišnje loše vođene mirovinske politike na nacionalnoj razini od strane HDZ-a upravo najugroženiji su naši umirovljenici čija primanja nekad nisu dovoljna ni za podmirenje osnovnih troškova života.

Kako bi pokušali barem malo ispraviti ovu „nepravdu“ SDP je svojim djelovanjem u Gradskom vijeću donio niz odluka kojima se pomaže umirovljenicima. Ponosni smo što su koprivnički umirovljenici jedni od rijetkih koji dobivaju i božićnicu i uskrsnicu. Mjere koje donosimo nisu vezane uz izborne kampanje, već isključivo brigu o našim sugrađanima. U prilog navedenom ide činjenica da se s podjelom uskrsnica umirovljenicima krenulo 2018. godine (koja kao što znamo nije bila izborna).

Ovim putem pozivamo Gradski odbor HDZ-a da napravi usporedbu što je sve za naše umirovljenike učinio Grad, a što Županija i Država.

Postavlja se pitanje što u svojim politikama na nacionalnoj i lokalnoj razini nude istaknuti HDZ-ovici Ratimir Ljubić i Damir Felak koji doista imaju mogućnost donošenja odluka. Također, želimo samo podsjetiti kako istaknuti HDZ-ovac i Koprivničanac Damir Felak nije u Saboru podržao prijedlog da se umirovljenicima ukine pretplata na HRT. Otvoreno postavljamo pitanje gospodinu Ratimiru Ljubiću, predsjedniku Gradske organizacije HDZ-a što je Županija učinila za naše umirovljenike (osim što je taxi služba gospodinu Željku Pintaru)?!

Drago nam je da HDZ barem kroz ovu priču na razini grada podržava naše ideje i politike te ih pozivamo da na županijskoj razini pokrenu priču vezano uz naše umirovljenike – piše GO SDP Koprivnica.