Darko Koren (HSS) u školi u Molvama

‘Zajedno ćemo izgraditi novu školsku knjižnicu’

16:05h
0
Škola u Molvama // Foto: Matija Gudlin

Sjećam se onog zlatnog razdoblja kad je općina pokrivala zaista sve troškove vezane uz školstvo. Sasvim logično je bilo da uskočimo u ovom teškom periodu. Na kraju krajeva, to je i naša obaveza – istaknuo je Koren.

Darko Koren (HSS), župan Koprivničko-križevačke županije i sedmi na listi Domoljubne koalicije, jučer je zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Ivanom Palom i Brankom Cuki, pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, obišao obnovljenu sportsku školsku dvoranu u općini Molve.

U dvorani su nedavno završeni radovi na sanaciji parketa zbog napuknuća hidrantne cijevi. Investicija u vrijednosti 887.950 kuna obuhvaćala je isušivanje, postavljanje podne izolacije i rešetke te postavljanje parketa i lakiranje.

– Svjesni smo činjenice da su se prihodi općine Molve prepolovili. Sjećam se onog zlatnog razdoblja kad je općina pokrivala zaista sve troškove vezane uz školstvo, između ostalog i izgradila ovu dvoranu. Sasvim logično je bilo da uskočimo u ovom teškom periodu. Na kraju krajeva, to je i naša obaveza – istaknuo je župan Koren.

Zdravko Ivančan, načelnik općine Molve, zahvalio se cijeloj županiji na čelu sa županom Korenom što su se uključili u projekt obnove poda u školskoj dvorani.

– Ta nam pomoć puno znači, obzirom da su sredstva općina srezana. Školstvo vam je oduvijek bilo ispred svega i imate razumijevanja za nas i naše potrebe – rekao je on.

Župan i Ivan Jaković, ravnatelj osnovne škole Molve, porazgovarali su i o budućim planovima i projektima koji prije svega uključuju dogradnju knjižnice vrijednu otprilike 1,1 milijun kuna.

– Pripremit ćemo sve da taj projekt bude zajednički, pri čemu će županija naravno biti nositelj i financirati najveći dio te se nadam da ćemo to zajedno uspješno izrealizirati – zaključio je župan Koren.

čitam...