AMAZON OF EUROPE

Zaključena je prva godina projekta kojim Koprivničko-križevačka županija razvija cikloturizam

Održane su radionice za zainteresirane turističke organizacije, pružatelje ugostiteljskih usluga, jedinice lokalne samouprave i druge institucije. Projekt je trenutno u fazi definiranja staze.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Amazon of Europe Bike naziv je projekta vrijednog 3.176.000,00 eura u kojega se u lipnju 2018. godine uključila Koprivničko-križevačka županija.

Proračun županije u projektu je 170 tisuća eura, a osiguranim sredstvima će se na području županije razvijati biciklističke staze, graditi i opremati infrastruktura koju čine odmorišta, bike servisi, info točke i signalizacija, na ruti uz Dravu od Međimurske do Virovitičko-podravske županije.

Tijekom prve godine projekta održane su radionice za zainteresirane turističke organizacije, pružatelje ugostiteljskih usluga, jedinice lokalne samouprave i druge institucije. Projekt je trenutno u fazi definiranja staze. U mjesecima koji dolaze bit će organiziran biciklistički festival u kojemu će uživati biciklisti i drugi posjetitelji.

Partneri na projektu su slovenski Zavod Iskriva te pridruženi partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Italije. Pregled projekta i planove za iduće razdoblje možete pogledati ovdje.

čitam...