Zamjenik gradonačelnice Jakšić na redovnom susretu gradonačelnika i poduzetnika u Šibeniku

09:35h
0
Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić predstavlja Koprivnicu u Šibeniku na redovnom susretu gradonačelnika i poduzetnika što ga jednom godišnje organizira tjednik Lider.

Na pitanje ukazuju li se Koprivnici kakve nove mogućnosti, dogradonačelnik Jakšić je rekao:

– Ono što je nama bilo zanimljivo jučer slušati je gospodarenje otpadom, mogućnost otvaranja sortirnica, novi dodatni modeli selekcije otpada. Isto tako je tema bila vodno gospodarstvo – ne toliko zbog poplava koje nas tište ovih dana iako smo uspjeli popričati malo i o tome, već na koji način reformirati vodni sustav koji je danas u Hrvatskoj – kao i dosta toga u ovoj državi preglomazan i neoperativan. Danas ćemo se više baviti temama porezne minireforme koja će dosta toga promijeniti vjerojatno i u funkcioniranju gradova.

A na pitanje je li istina da su Grad Koprivnica i RCGO Piškornica konačno postigli dogovor dogradonačelnik Jakšić je neodređeno odgovorio:

– Prije svega, ono što je važno za građane i za regiju je da centri za gospodarenje otpadom profunkcioniraju i poglavito da povuku sredstva Europske unije. Ono što je nama isto tako bilo važno jest zaštiti interese grada, i da zaštitimo ono što su građani godinama ulagali u samo odlagalište Piškornica, a to doista nije bila mala suma. Dragao mi je i mislim da smo na pravom putu ali mora proći sve institucije ove države i nadam se da ćemo onda imati neko rješenje s kojim ćemo izaći pred naše građane.

Glas Podravine i Prigorja objavio je da je postignut dogovor prema kojemu će ulaganja Grada Koprivnice u sanaciju odlagališta na Piškornici biti podmirena u visini 18 milijuna kuna, pri čemu Koprivnica odustaje od suvlasništva u RCGO-u Piškornica.

Izvor: www.radio-drava.hr