Zamjenik gradonačelnika održao radni sastanak s kontakt policijom

15:09h
0

Nakon radnog sastanka zamjenik gradonačelnika zajedno sa kontakt policajcima obišao je kontakt-područje užeg centra grada.U četvrtak, 12. kolovoza zamjenik gradonačelnika Dražen Pros održao je radni sastanak  sa kontakt policajcima koji djeluju na području grada. Na sastanku su bili prisutni policijski službenik za  prevenciju Robert Šarec i kontakt policajci  Damir Šimunić, Zoran Zlatar i Željko Strmečki.

Tema  sastanka je bila stanje sigurnosti na području grada Koprivnice.

Kontakt policija na području grada Koprivnice djeluje od 2005. godine, a utemeljena je na ideji da policijski službenici i građani rade zajedno u rješavanju aktualnih problema na razini lokalne zajednice koji su vezani uz kriminal, strah od kriminala te različite oblike društvenih poremećaja.Kako sami kažu suradnja između policije i građana je od vitalne važnosti za cjelovito stanje sigurnosti zajednice.

Na području Policijske postaje  Koprivnica  ustrojeno je 6 kontakt-područja , a ona obuhvaćaju grad Koprivnicu sa prigradskim naseljima u kojima živi oko 30 800 stanovnika. Za svako kontakt-područje nadležan je po jedan  kontakt policajac.

 

Kontakt policajci usmjerili su svoja postupanja na podizanje kvalitete života građana na razini lokalne zajednice, suradnje i uspostave veza na relaciji građana, s nagaskom djeca – policija, građani – društvene institucije te poboljšanje komunalne i prometne infrastru. Vrlo pohvalno govori činjenica da se kontakt policajci samoinicijativno educiraju kako bi kvalitetnije izvršavali zadaće programa iz strategije djelovanje Policije u zajednici.

Zamjenik gradonačelnika održao radni sastanak s kontakt policijomKontakt policija istiće kvalitetnu suradnju sa Gradom Koprivnica koji je 2008. godine osnovao i Vijeće za prevenciju Grada Koprivnice čiji su članovi uključeni u provođenje aktivnosti i projekata, dok je policijski službenik za prevenciju imenovan i u  Koordinacijski odbor “Grad Koprivnica – prijatelj djece”.  Vrlo dobru suradnju uspostavili su i sa svim odgojno obrazovnim institucijama, Crvenim križom Grada Koprivnice, Zajednicom sportskih udruga Koprivnica, Auto klubom Koprivnica i ostalima.

Ostvarenim partnerskim odnosima i suradnjom Policija u zajednici provodi niz projekata kao što su “Mladi i alkohol”, Prevencija nasilja među djecom i mladima, Prevencija ovisnosti te  Prevencija trgovanja ljudima.

Nakon radnog sastanka zamjenik gradonačelnika zajedno sa kontakt policajcima obišao je kontakt-područje užeg centra grada.

tekst i foto: koprivnica.hr