PARLAMENTARNI IZBORI

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved: Od sutra formiramo vladu

Poručio je i kako je nakon uspješnog četverogodišnjeg mandata vlade HDZ-a i predstavljanja programa "Sigurna Hrvatska", hrvatski narod prepoznao HDZ kao riješenje kojemu poklanja svoje povjerenje za vođenje zemlje u iduće četiri izazovne godine.

22:41h
0
Foto: Ivan Balija
Tomo Medved // Foto: Ivan Balija

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved najavio je u nedjelju da će od sutra započeti s razgovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima i pripremama za formiranje nove vlade, piše portal Index.

– HDZ će od sutra započeti pripreme za formiranje nove vlade. HDZ će biti nositelj formiranja vlade i ona će u konačnici biti čimbenik sigurnosti i stabilnosti Hrvatske – rekao je Medved novinarima u izbornom stožeru u Arheološkom muzeju nakon prvih neslužbenih rezultata DIP-a.

Poručio je kako će započeti razgovore s koalicijskim partnerima koji svjetonazorski i programski podupiru HDZ.

Medved smatra kako zemlji treba stabilna vlada, ali i da nemaju previše vremena, obzirom na okolnosti u kojima živimo i posljedice koje očekujemo zbog pandemije koronavirusom.

Poručio je i kako je nakon uspješnog četverogodišnjeg mandata vlade HDZ-a i predstavljanja programa “Sigurna Hrvatska”, hrvatski narod prepoznao HDZ kao riješenje kojemu poklanja svoje povjerenje za vođenje zemlje u iduće četiri izazovne godine.

– Pokazali smo da se znamo nositi sa svim poteškoćama. Pandemija Covida-19 i potres u Zagrebu stavili su pred nas teške izazove i u tim trenucima vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića odgovorno se odnosila i donosila pravovremene i odgovarajuće odluke – ocijenio je.

čitam...