SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Zamjenik župana Ratimir Ljubić: Ne odlazite samostalno na potresom pogođena područja, jučer je poginula jedna osoba

Župan Darko Koren istaknuo je kako su odmah nakon događaja ponudili pomoć unesrećenom području.

11:03h
0
Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija

Tjedan dana prošlo je otkako su Hrvatsku pogodili potresi. Epicentar nesreće bio je u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je pretrpjela golemu štetu koja se sanira iz dana u dan.


Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije te načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić govorio je danas kako je županijski Crveni križ preko gradskih odjeljaka u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, kao po općinama, krenuo s prikupljanjem

– Imamo informaciju da na potresom pogođenim područjima ima dovoljno svih potrepština. Prikupljena sredstva planiramo u dogovoru s nacionalnim Stožerom prebaciti na centralno skladište u Zagreb. Molimo građane da pomoć pružaju preko organiziranih pomoći – rekao je Ljubić te nastavio.

– Ne odlazite samostalno na potresom pogođena područja. Događaju se tragedije, jučer je poginula jedna osoba koja je pružala pomoć. Važno je ići dogovorno, organizirano. Županijski su vatrogasci i danas tamo, prema potrebi slat ćemo ih dalje – kazao je.

Župan Darko Koren istaknuo je kako su odmah nakon događaja ponudili pomoć unesrećenom području.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren // Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

– Prvo je reagirala Podravka s kojom smo, u koordinaciji, poslali kamion hrane vrijedan više od 100 tisuća kuna. Na staru godinu, na račun Sisačko-moslavačke županije, uplatili smo 200 tisuća kuna. U daljnjim aktivnostima, pomoći koja će biti potrebna, uključit ćemo se s njima u suradnji. Nije dobar anarhičan pristup koji može više naštetiti. Sve što će se davati morati biti koordinirano s ljudima koji ondje rade. Određene aktivnosti provest ćemo i kroz Zajednicu županija. Povrh toga što smo dosad učinili, mislim da više nema potrebe, a zaista smo dali interventno, hitno i od srca – zaključio je Koren.

čitam...