Zapalila se soba u obiteljskoj kući u Sigecu

10:51h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Djelatnici Policijske uprave Koprivničko-križevačke u protekla su 24 sata imali posla na području cijele županije. Tako su tijekom jučerašnjeg dana evidentirana tri kaznena djela od kojih ćemo izdvojiti 34-godišnjaka u Križevcima koji je u svome stanu uzgajao stabljike indijske konoplje te za sada nepoznatog počinitelja koji je iz garaže u Bakovčicama ukrao razni alat u vrijednosti čak četiri tisuće kuna.

Posla je bilo i u Sigecu gdje je došlo do požara u obiteljskoj kući. Naime, uslijed zapaljenja čađa unutar dimovoda, koji se proširio na gorivi materijal uz vrata dimnjaka, zapalila se jedna soba u kojoj je izgorio sav inventar. Na svu sreću, povrijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na pet tisuća kuna. 

Na istome području, u prometu je zatečen je 17-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Mladić je uhićen te doveden na Prekršajni sud gdje je kažnjen sa šest dana maloljetničkog zatvora – uvjetno na tri mjeseca. 

Da još uvijek ima onih koji pametno postupaju kada je oružje u pitanju dokazao je građanin s područja Koprivnice koji je jučer policiji dragovoljno predao ručno bombu i 200 grama eksploziva. Isto se ne može reći za 54-godišnjaka s područja Đurđevca kod kojeg je nakon provedene istrage pronađena lovačka puška i razno streljivo, koje je posjedovao iako nije imao dozvolu.

Što se tiče cestovnog prometa, u protekla 24 sata na području županije evidentirane su dvije prometne nesreće, i to jedna s ozlijeđenom osobom kada je neoprezni vozač pod utjecajem alkohola retrovizorom udario pješakinju te jedna sa samo materijalnom štetom.

Na kraju obavijest za sve vozače. Tijekom noći sa subote na nedjelju, policijski će djelatnici provesti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača u prometu na području cijele PU.

čitam...