Započela druga faza radova na školi u Cirkveni u koju će se ukupno uložiti 7,5 milijuna kuna

07:49h
0
Radove u Cirkveni, među ostalim, obišli su i koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal // kckzz.hr

Druga faza radova vrijedna je gotovo četiri milijuna kuna. U ovoj fazi uređivat će se unutrašnjost i okoliš, završavaju se strojarske instalacije i elektroinstalacije. Predviđeno je i uklanjanje postojeće školske zgrade. Završetak radova planiran je za ovu godinu.

Na područnoj školi u Cirkveni započeli su radovi druge faze vrijedni gotovo četiri milijuna kuna. U drugoj fazi uređivat će se unutrašnjost i okoliš, završavaju se strojarske instalacije i elektroinstalacije. Predviđeno je i uklanjanje postojeće školske zgrade. Završetak radova planiran je za ovu godinu.


Radove u malom mjestu nedaleko od Križevaca jučer su obišli i koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal (obojica HSS) u pratnji predstavnika izvođača radova iz križevačkog Radnika, direktora Mirka Habijanca i Mladena Hermanovića, te načelnika Općine Sveti Ivan Žabno Vladimira Ogumana.

– S obzirom na porast svijesti i potrebi da se što racionalnije koriste i održavaju novoizgrađeni prostori, ovaj školski objekt projektiran je kao niskoenergetska građevina, energetski razred A – istaknuo je župan Koren i dodao da će se više od 60 posto ukupne energije potrebne za rad sustava na zgradi – grijanje, hlađenje, prisilnu ventilaciju, te pripremu potrošnje tople vode – iskorištavati iz obnovljivih izvora energije.

Prva faza izgradnje područne škole u Cirkveni započela je prošle godine, a obuhvaćala je stavljanje objekta “pod krov” i ugradnju vanjske stolarije. Vrijednost radova bila je nešto više od 3,5 milijuna kuna.

“Neto površina objekta iznosi 691,50 kvadratnih metara, a namijenjena je za provođenje nastave predškolskog odgoja i razredne nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda. Uz školski objekt projektirana je i priručna školska dvorana, knjižnica i prateći prostori. Područnu školu Cirkvena u školskoj godini 2014/2015. polazilo je 57 učenika u četiri razredna odjela”, priopćili su iz Koprivničko-križevačke županije, koja trenutačno provodi i postupak nabave namještaja i sportske opreme za novoizgrađenu školu, a procijenjena vrijednost nabave iznosi 221.000 kuna s PDV-om.

Cijela investicija izgradnje nove škole u Cirkveni, dakle, vrijedna je oko 7,5 milijuna kuna.

“Prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, projekt prve faze sufinanciran je s 300.000 kuna, dok je za drugu fazu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio sufinanciranje projekta u ukupnom iznosu od 1,4 milijuna kuna Preostali iznos ukupne investicije financira županija iz vlastitih prihoda”, pojasnili su iz Korenova ureda.

U prvoj fazi radova, koja je započela prošle godine, škola je stavljena 'pod krov' // kckzz.hr

 

 

čitam...