Započela je Ljetna škola gitare Koprivnica 2013.

07:11h
0

Dolaskom mladih gitarista u prostor Sunčanog sela u Jagnjedovcu, sa radom je u nedjelju 18.08. započela „Ljetna škola gitare Koprivnica 2013.” koja se po treći puta održava u organizaciji Udruge gitarista klasične gitare Allegro Koprivnica te će se ove godine održati u dva termina u vremenu od 18.-31.08., a devetnaestoro polaznika dolazi iz Poreča, Ključa, Komarnice, Ivanca, Zagreba, Pule, Bjelovara, Splita, Križevaca, Nove Gradiške i Koprivnice.


Program ljetne škole gitare zamišljen je kao promocija učenja sviranja klasične gitare u Koprivnici a potaknut je rezultatima koje ostvaruju naši mladi gitaristi na raznim međunarodnim natjecanjima te uspjesima u daljnjem obrazovanju. Profesor gitare iz Glazbene škole Fortunat Pintarić, Antonio Rumenović, MA glavni je predavač u školi a u radu mu asistira Vanja Posavec student 3. godine Muzičke akademije u Augsburgu, dok su za logističku potporu zaduženi volonteri iz Allegra, Davorka, Karolina, Karlo i Dalibor.

Ljetna škola gitare Koprivnica 2013. održava se u prostoru Sunčanog sela u Jagnjedovcu gdje je  polaznicima osiguran smještaj te prehrana uz  24-satni nadzor , predavanja iz područja tehnike gitare, poznavanja instrumenta, vježbanje mijenjanja žica i ostalih aktivnosti. Ovakav koncept ljetne škole gitare ne postoji u Hrvatskoj pa ni šire, a da je tome tako potvrđuje i uvrštenje projekta u Asocijaciju klasičnih gitarista jugoistične Europe (ASEG) kao i predstavljanje Ljetne škole gitare Koprivnica u mnogim medijima, što sve svakako pridonosi popularizaciji sviranja gitare kod mladih u Koprivnici, pozicioniranju Koprivnice kao bitnog obrazovnog središta za sviranje klasične gitare u ovom dijelu Europe,( što je i glavni cilj Udruge Allegro), promociji Glazbene škole u Koprivnici i svim ostalim pozitivnim efektima koji potiču razvoj glazbene kulture u Koprivnici.

Ljetna škola gitare financira se najvećim dijelom školarinom koju plaćaju sami polaznici škole te sredstvima donatora od kojih treba istaknuti Sunčano selo Jagnejdovec te Hrvatsku Elektroprivredu d.d. koja je donirala iznos od 9.000,00 kuna nakon što je projekt Ljetne škole gitare Koprivnica uvršten u dobitnike donacija temeljem natječaja HEPA-a: „SVJETLO NA ZAJEDNIČKOM PUTU” za rad s djecom i mladima.

Prvi termin Ljetne škole završava u subotu 24.08.2013. dok drugi termin završava u subotu 31.08.2013. Po završetku oba termina točno u 16 i 16 sati u prostoru Sunčanog sela u Jagnjedovcu održat će se  Završni koncerti polaznika Ljetne škole gitare Koprivnica 2013. kojima mogu prisustvovati svi zainteresirani građani. Ulaz je slobodan.

čitam...