Započele pripreme Slavena, Pero Bošnjak prekinuo profesionalnu karijeru

17:49h
0
bosnjak

090105-bosnjak-mPetar Bošnjak, dugogodišnji desni bočni igrač Slavena Belupa, odlučio je prekinuti uspješnu profesionalnu karijeru. U dogovoru s čelnicima Slavena Belupa, Bošnjak je raskinuo postojeći ugovor te će se u narednom razdoblju posvetiti obitelji, završavanju trenerske škole i konjima, svojoj velikoj ljubavi. Nastavit će igrati u nekom od klubova nižeg ranga, ali još nije odlučio hoće li to biti Bjelovar, Mladost Ždralovi ili možda netko treći.

– Iza mene je 15 godina profesionalnog igranja nogometa, pet u Suhopolju i deset u Slavenu. Zahvaljujem svima, od ljudi u klubu, preko trenera i suigrača do novinara i navijača, sa svima sam imao korektan odnos. Nadam se da će klub ići putem kao i do sad, a ja se pripremam za drugi život,. život bez stresa. Sad ću se prvo dobro odmoriti, a onda ću vidjeti što dalje. Uskoro mi se i kobile trebaju oždrijebiti, neće mi biti dosadno – izjavio je Pero Bošnjak na konferenciji za novinare u Plavom salonu Slavena Belupa.

090105-slaven-mPonedjeljak je bio i prvi radni dan Slavenovih igrača u 2009. godini. Osim Bošnjaka, u odnosu na kadar iz jesenske polusezone na prvom treningu nije bilo ni Asima Šehića, koji je prešao u redove drugoligaša Istre 1961. Na prozivci se pojavilo nekoliko novih igrača, koji će se nastojati nametnuti treneru Mili Petkoviću i stručnom stožeru. To su junior Siniša Rožman, bivši junior na posudbi u Koprivnici Matija Dvorneković, povratnik s Islanda Josip Marošević, najbolji strijelac Treće HNL-sjever Matija Podreski iz Bjelovara te vezni igrač Križevaca Marin Jakšinić.

Nakon prvog treninga u teretani, Slavenovi igrači u utorak putuju u Zadar na prvi dio priprema. U Zadru će dio igrača nastupiti i na Dvoranskom prvenstvu Prve HNL u malom nogometu, no stožer će poštediti one koji su imali problema s ozljedama koljena i zglobova.