KUĆA OSMIJEHA

Zaposlena dva mentora i domar za pomoć mladima koji izlaze iz sustava udomiteljstva

Nakon potpisivanja ugovora članovi projektnog tima održali su sastanak s novozaposlenima kako bi ih uveli u njihov posao i buduće obveze.

09:14h
0

U sklopu đurđevačkog projekta Kuća osmijeha proveden je natječaj za zapošljavanje dva mentora i domara te je gradonačelnik grada Đurđevac Hrvoje Janči potpisao ugovore o radu s izabranim kandidatima.

Zapošljavanjem će se osigurati pomoć mladima koji izlaze iz sustava udomiteljstva nakon punoljetnosti te započinju samostalni život. Mentori će im pružati podršku u vidu edukcija i pomoći kod svakodnevnih situacija, primjerice kod raspolaganja vlastitim kućnim budžetom, vođenja i održavanja vlastitog kućanstva, pripreme za samostalan život i sličnor. Domar će biti zadužen za vođenje brige o tehničkim poslovima u objektu u kojem će živjeti mladi koji izlaze iz sustava udomiteljstva poput održavanja sustava grijanja i hlađenja u objektu, sitnih popravaka i sl.

Svečanom potpisivanju prisustvovale su i pročelnica Odjela za razvojne projekte Grada Đurđevca, Silvija Lukačin, predsjednica Udruge udomitelja za djecu Osmijeh, Dubravka Čordašev te koordinatorica projekta Ivana Pavlović.

Nakon potpisivanja ugovora članovi projektnog tima održali su sastanak s novozaposlenima kako bi ih uveli u njihov posao i buduće obveze. Članovi već ovog tjedna počinju s novim radnim zadacima kao što je svakodnevna pomoć u učenju, ispunjavanju školskih zadaća te ostalih obveza, ali i prisustvovanje na radionicama Supervizije u Centru za socijalnu skrb u Đurđevcu.

Događaj je još jedna od aktivnosti projekta Kuća osmijeha koji je ugovoren unutar natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Provodi ga Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.175.081,44 kn, te je 100% financiran od strane Europske unije.

 

čitam...